Πολεμικό Ναυτικό

TDR-10 Advanced: Προηγμένη «όραση» για το Πολεμικό Ναυτικό και την Ακτοφυλακή (εικόνες)

Πρόκειται για την πιο τελευταία ενημέρωση σχετικά με τον εξοπλισμό πολεμικών πλοίων του Ελληνικού Ναυτικού με νέους ηλεκτρονικούς-οπτικούς αισθητήρες.

Είχε αναφερθεί προσφάτως πως ο αισθητήρας που σχεδιάστηκε και παράγεται από την MILTECH Hellas , το TDR-10 έχει ενσωματωθεί σει τρία πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και μία φρεγάτα , ενώ 15 ακόμα συστήματα του προηγμένου μοντέλου TDR-10A, ενός εντελώς νέου συστήματος, θα εξοπλίσουν άλλα πολεμικά πλοία του Στόλου.

Ο ηλεκτρονικός -οπτικός αισθητήρας TDR-10 αποδείχθηκε εξαιρετικός αφού δοκιμάστηκε έντονα από το Ελληνικό Ναυτικό. Το σταθεροποιημένο με πλατφόρμα διπλό άξονα σύστημα στήριξης πλατφόρμας (HI-PTU100-DSG ), που έχει σχεδιαστεί από την Hellenic Instruments, διαθέτει τεχνολογία αιχμής και τα πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά τόσο στα ραντάρ όσο και στους αισθητήρες του, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι το γεγονός ότι τα παραπάνω είναι όλα αμιγώς ελληνικής κατασκευής.

Ο διάδοχος του TDR-10 όμως, το TDR-10A, είναι ένα εντελώς νέο σύστημα όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, με ανώτερες δυνατότητες που ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες οποιουδήποτε υπάρχοντος ηλεκτρονικού-οπτικού αισθητήρα σε λειτουργία στο Ελληνικό Ναυτικό.

Επιπλέον, το νέο μοντέλο διαφέρει από το προηγούμενο, καθώς η υψηλής απόδοσης υψηλής ευκρίνειας κάμερα θερμικής απεικόνισης είναι ξεχωριστή από τους υπόλοιπους αισθητήρες. Το TDR-10A είναι ένα προηγμένο σύστημα που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη Miltech και το πιο σημαντικό είναι ένα σύστημα που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή.

Για τη λειτουργία του συστήματος, ο χειριστής χρησιμοποιεί οθόνη αφής και χειριστήριο. Δύο οθόνες αφής που συνοδεύονται από ένα χειριστήριο, το ένα στη γέφυρα και το άλλο στο Κέντρο Πληροφοριών Επιχειρήσεων και θα ενσωματωθούν επίσης σε όσα πλοία εξοπλιστούν με το νέο αυτό σύστημα . Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο σύστημα διαθέτει αρκετό χώρο για να λάβει επιπλέον εξοπλισμό ή περαιτέρω τροποποιήσεις.

Είναι πιθανό ότι το TDR-10A θα εξοπλίσει τη μόνη κανονιοφόρο που δεν διαθέτει αισθητήρα, καθώς επίσης και τις υπόλοιπες τρεις φρεγάτες κατηγορίας Hydra. Όσον αφορά τα υπόλοιπα 11 συστήματα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα εξοπλίσουν τις τρεις μη-αναβαθμισμένες φρεγάτες της κατηγορίας Kortenaer / Elli, πέντε ΤΠΚ και τρία άλλα πολεμικά πλοία.

Το νέο σύστημα θα ενισχύσει σίγουρα την επιτήρηση, τον εντοπισμό, την ταυτοποίηση, την παρακολούθηση και τον εντοπισμό και τις δυνατότητες πλοήγησης των πλοίων. Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι το TDR-10A είναι το πρώτο σύστημα που θα εγκατασταθεί στις φρεγάτες τύπου Hydra, στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού τους.

Πρόσφατα, η Miltech Hellas, κέρδισε το συμβόλαιο για την εγκατάσταση νέων ηλεκτρονικών-οπτικών αισθητήρων στα τρία πλοία κατηγορίας περιπολίας Sa’ar 4 της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τα νέα συστήματα παρακολούθησης θα είναι εξοπλισμένα με ακόμη πιο εξελιγμένη κάμερα θερμικής απεικόνισης υψηλής ευκρίνειας, από εκείνη του μοντέλου TDR-10A, προκειμένου να εντοπίζονται πολύ μικρά αντικείμενα σε μεγάλη απόσταση. Οι νέοι αισθητήρες θα αντικαταστήσουν τα παλιά συστήματα Rafael TopLite.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από τα νέα συστήματα :

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης