Τεχνολογία

Tο Facebook θέλει να «εισβάλει» με κάμερα στα σπίτια των χρηστών του (βίντεο)

Μία «έξυπνη» κάμερα με οθόνη για βιντεοκλήσεις ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το Portal και το Portal+ είναι δύο προϊόντα που στοχεύουν να κάνουν ευκολότερες τις βιντεοκλήσεις και –ενδεχομένως- να «εξαφανίσουν» το Skype και το Facetime.

Πρόκειται για μια συσκευή που διαθέτει ηχείο, μικρόφωνο και μία οθόνη αφής που περιλαμβάνει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως η αυτόματη αναγνώριση του προσώπου του χρήστη τον οποίο και ακολουθεί όπου κι αν κινείται. Μάλιστα, υπάρχει και η δυνατότητα να απαντάει στις απορίες του εκάστοτε χρήστη, σαν μια βελτιωμένη έκδοση του Siri.

https://youtu.be/-WYNsiXrCTA

Στόχος του Facebook είναι να δώσει ακόμα περισσότερη ζωντάνια στις βιντεοκλήσεις. Όμως το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι αν και κατά πόσο οι καταναλώτες θα εμπιστευθούν τον κολοσσό της Σίλικον Βάλεϊ να εισβάλλει με μία συσκευή που μπορεί να «ακούει» τα πάντα στο σπίτι τους.

Κατά το CNN, η κίνηση του λανσαρίσματος είναι μία εξαιρετικά τολμηρή κίνηση από το Facebook, το οποίο ενεπλάκη στο μεγάλο σκάνδαλο Cambridge Analytica με διαρροή προσωπικών δεδομένων περίπου 50 δισ. χρηστών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ