Κόσμος

Stephen Hawking: Πιο πιθανά τα ταξίδια στον χρόνο από την ύπαρξη του Θεού-Τι γράφει το νέο βιβλίο

Στο σύμπαν του Stephen Hawking δεν υπήρχε χώρος για τον Θεό, επειδή ο διάσημος κοσμολόγος πίστευε ότι το σύνολο της ύπαρξης δημιουργήθηκε από το... τίποτα.

Όπως εξηγεί στο τελευταίο του βιβλίο, "Σύντομες απαντήσεις στις μεγάλες ερωτήσεις", πριν από το Big Bang δεν υπήρχε τίποτα, ούτε καν Θεός για να δημιουργήσει το σύμπαν.

"Νομίζω ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε αυθόρμητα από το μηδέν σύμφωνα με τους νόμους της επιστήμης", γράφει ο Hawking.

"Δεν υπάρχει χρόνος για να υπάρχει ένας δημιουργός."

Συνεχίζει να εξηγεί ότι ο μόνος Θεός που θα μπορούσε να είναι σύμφωνος με τους νόμους της φυσικής θα ήταν μια θεότητα που ποτέ δεν επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία του σύμπαντος.

«Αυτοί οι νόμοι μπορεί να έχουν ή να μην έχουν εκδοθεί από το Θεό, αλλά δεν μπορεί να παρεμβαίνει για να σπάσει τους νόμους αλλιώς δεν θα είναι νόμοι».

Ενώ η ύπαρξη του Θεού δεν έχει νόημα για τον Χόκινγκ, είναι πιο ανοικτός στη δυνατότητα για κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να θεωρήσουν πολύ πιο απόμακρο: το ταξίδι στο χρόνο.

Ο Χόκινγκ γράφει ότι υπάρχει ακόμα κάποια ελπίδα ότι το ταξίδι πίσω στο χρόνο θα ήταν δυνατό σύμφωνα με τους νόμους του σύμπαντος. Αυτός συνδέει αυτή την ιδέα με κάτι που ονομάζεται "θεωρία M" που υποδηλώνει ότι το σύμπαν μπορεί να περιέχει επτά κρυφές διαστάσεις εκτός από τις γνωστές τέσσερις διαστάσεις του χωροχρόνου.

"Τα γρήγορα ταξίδια στο διάστημα και τα ταξίδια πίσω στο χρόνο δεν μπορούν να αποκλειστούν σύμφωνα με την παρούσα κατανόηση μας", γράφει.

"Οι οπαδοί της επιστημονικής φαντασίας δεν χρειάζεται να απογοητευτούν: υπάρχει ελπίδα στη θεωρία του M".

Ο Hawking εργάστηκε στο βιβλίο λίγο πριν πεθάνει τον Μάρτιο και αυτό ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια της οικογένειάς του και των τεράστιων προσωπικών του αρχείων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...