ΗΠΑ

New York Times: Ρωσία και Κίνα παρακολουθούν τα τηλέφωνα του Τραμπ - «Βαρετό άρθρο» απαντά ο Αμερικανός πρόεδρος


«Οταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλεί παλιούς φίλους του σε ένα από τα iPhones του, οι εκθέσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζουν ότι Κινέζοι και Ρώσοι κατάσκοποι συχνά ακούνε τις συνομιλίες του», ανέφερε η εφημερίδα «New York Times» σε δημοσίευμά της στο οποίο επικαλείται νυν, αλλά και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος Τραμπ , μέχρι σήμερα αγνοεί τις συμβουλές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και δεν περιορίζει στο ελάχιστο την χρήση του μη ασφαλούς από τις υποκλοπές κινητού του iPhone στις συνομιλίες με τους φίλους του.

Όπως επισημαίνουν οι πηγές των ΝΥΤ, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, με βάση στοιχεία που είχαν από πηγές σε κυβερνήσεις άλλων χωρών, κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι οι προσωπικές τηλεφωνικές συνομιλίες που κάνει ο Τραμπ με το iPhone του, υποκλέπτονται από τις κατασκοπευτικές υπηρεσίες της Ρωσίας και της Κίνας.

Τραμπ: Πολύ  βαρετό άρθρο, δεν έχω χρόνο  να το διορθώσω

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, πάντως, χαρακτήρισε με ανάρτηση του στο twitter το άρθρο των New York Times, λαθεμένο και βαρετό, που δεν έχει χρόνο να το διορθώσει

«Οι λεγόμενοι ειδικοί στον Τραμπ των New York Times έγραψαν ένα μακροσκελές και βαρετό άρθρο για την χρήση του κινητού μου, που είναι τόσο λάθος που δεν έχω τον χρόνο να το διορθώσω. Χρησιμοποιώ μόνο κρατικά τηλέφωνα και έχω μόνο ένα κινητό κρατικό τηλέφωνο που το χρησιμοποιώ σπάνια. Αυτή η ιστορία είναι τοοόσο λάθος!»

«Θέατρο του παραλόγου και fake news» λένε Μόσχα και Πεκίνο

Από την πλευρά της πάντως η Μόσχα, διά στόματος της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε «θέατρο του παραλόγου» τις πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times.

«Είναι ένα ακόμη παράδειγμα του απόλυτου θεάτρου του παραλόγου, της απόλυτης ανοησίας, το οποίο παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή. Η εφημερίδα The New York Times χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες πηγές, χωρίς να βασίζεται σε κάποια επίσημα στοιχεία, αναφέρει κάποιες υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών του προέδρου των ΗΠΑ. Μάλιστα, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με αποδεδειγμένα στοιχεία, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν επισήμως, εντελώς ανενδοίαστα παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες, για παράδειγμα της κυρίας Μέρκελ» δήλωσε η Ζαχάροβα στην καθιερωμένη ενημέρωση της προς τους δημοσιογράφους.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Κίνας στο δημοσίευμα. Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χουά Τσανίνγκ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το δημοσίευμα των New York Times ανήκει στην κατηγορία των fake news».

«Διαβάζοντας το δημοσίευμα αυτό, νοιώθω ότι σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν πράγματι κάποιοι άνθρωποι που κάνουν το παν για να κερδίσουν το βραβείο Όσκαρ», δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, προτείνοντας μάλιστα με χιούμορ στον Αμερικανό πρόεδρο αν νοιώθει ανασφαλής με το iPhone του να το αλλάξει με μια κινεζική συσκευή Huawei. «Αν πράγματι ανησυχούν για το ότι τα τηλέφωνα της Apple που έχουν παρακολουθούνται, μπορούν να τα αλλάξουν χρησιμοποιώντας Huawei» δήλωσε η Χουά Τσανίνγκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...