Ρωσία

MiG-31: Το... διαστημικό μαχητικό της Ρωσίας που θα γίνει ο φονιάς των εχθρικών δορυφόρων (βίντεο)


Πριν από λίγες μέρες, ένα αεροσκάφος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας τύπου MiG-31 Foxhound εντοπίστηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας Πτήσεων Gromov 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, οπλισμένο με αυτό που φαίνεται να είναι ένα αντιαεροπορικό όπλο που χρησιμοποιείται ενάντια σε δορυφόρους.

Το MiG-31, το οποίο έχει τον αριθμό "Bort" 81 Blue, φωτογραφήθηκε από ένα πολιτικό αεροπλάνο. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, οι φωτογραφίες αυτές προκάλεσαν την οργή του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, το οποίο ήταν τόσο εκνευρισμένο με τις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, ώστε ο Τύπος να αναγκαστεί να “κατεβάσει” τις περισσότερες από αυτές.

Παρά το γεγονός ότι πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοια πλάνα του πυραύλου κατά δορυφόρων, σύμφωνα με ερευνητές της ρωσικής κέντρου αναλύσεων CAST, τέτοιου είδους πρόγραμμα δεν είναι κάτι καινούριο, αφού ξεκίνησε με ένα σοβιετικό αντι-διαστημικό αμυντικό πρόγραμμα που ονομάζεται 30P6 Contact, στο οποίο κεντρικό ρόλο είχε μια τροποποιημένη έκδοση MiG-31D Foxhound, του αντιαεροπορικού πυραύλου 79M6 και του ραντάρ 45Zh6 Krona.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου, η Σοβιετική Ένωση εργάστηκε σε μια τροποποιημένη έκδοση του πυραύλου 79Μ6 με την ονομασία 95M6.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της CAST, η Σοβιετική Ένωση είχε διενεργήσει μόνο μία δοκιμή πτήσης του αντι-δορυφορικού συνδυασμού πυραύλων MiG-31D / 79M6 στις 26 Ιουλίου 1991, λίγο πριν τη συντριβή της χώρας αργότερα εκείνη την χρονιά στις 26 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, από ότι φαίνεται η Ρωσική Ομοσπονδία αναβίωσε το πρωτοποριακό για την εποχή του, πρόγραμμα της Σοβιετικής περιόδου το 2009. Σύμφωνα με τους ερευνητές του CAST, ο αρχηγός της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας Σμήναρχος Ζέλιν, ανακοίνωσε στις 11 Αυγούστου του 2009 ότι «κατά τη σοβιετική εποχή, το αεροσκάφος MiG-31 δημιουργήθηκε για το έργο της αντι-διαστημικής άμυνας και το σύστημα αυτό αναβιώνει για να επιλύσει τα ίδια καθήκοντα".

Πράγματι, το MiG-31 είναι μια ιδανική πλατφόρμα για την εκτόξευση ενός τέτοιου πυραύλου, δεδομένης της τεράστιας ταχύτητας, του υψομέτρου και του ωφέλιμου φορτίου του.

Το Foxhound είναι ικανό να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 2,83 Mach σε υψόμετρο πάνω από 67,000 πόδια και μπορεί επίσης να διατηρήσει ταχύτητες άνω των 2,35 Mach ενώ φέρει ένα πλήρες ωφέλιμο φορτίο πυραύλων αέρος - αέρος.

Ενώ το MiG-31 δεν έχει σημειώσει τις εξαγωγές που έχει σημειώσει το Sukhoi Su-27 Flanker, εντούτοις έχουν περάσει πολλά χρόνια από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και το Foxhound εξακολουθεί να αποδεικνύει ότι είναι ένα χρήσιμο και ευέλικτο αεροσκάφος για τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Πλέον, υπό το πρίσμα νέων απειλών, η πυραυλική άμυνα και η αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της Αμερικής στους αιθέρες, αναγκάζει τους Ρώσους σχεδιαστές να αναγεννήσουν από τις στάχτες του ένα “ξεχασμένο” πρόγραμμα. Το Foxhound πιθανότατα θα υπηρετεί στην Ρωσική Πολεμική Αεροπορία για πολλά χρόνια ακόμα.

Δείτε εκπληκτικό βίντεο με πλάνα από το τρομερό MiG-31 :

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...