Κόσμος

La Repubblica: Η Κομισιόν απορρίπτει το προσχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό

Με μια δισέλιδη επιστολή της η Κομισιόν ζητά από την Ιταλία να αλλάξει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστεί να τον απορρίψει, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica.

Στην ίδια επιστολή η Κομισιόν εκφράζει την ανησυχία της για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος της Ιταλίας.

«Οι στόχοι για το δημόσιο έλλειμμα φαίνεται με την πρώτη ματιά να συνιστούν σημαντική απόκλιση από την πορεία του προϋπολογισμού που έχει επισημάνει το Συμβούλιο της ΕΕ και αποτελεί θέμα σοβαρής ανησυχίας», επισημαίνεται στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Valdis Dombrovskis και ο Επίτροπος Οικονομικών Pierre Moscovici.

«Ζητάμε από τις ιταλικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι προβλέψεις είναι σύμφωνες με τους κοινούς δημοσιονομικούς κανόνες της ζώνης του ευρώ», σημειώνεται στην επιστολή σύμφωνα με την La Repubblica.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...