Κίνα

HQ-7B: Επίδειξη ισχύος από το Κινεζικό πυραυλικό σύστημα που θα καταρρίψει τα αμερικανικά μαχητικά

Το «πολεμικό» μπρα-ντε-φερ μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ καλά κρατεί μετά και την γνωστοποίηση της εντολής που έδωσε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ με την οποία έθεσε σε πολεμική ετοιμότητα το νότιο στρατηγείο της Κίνας, το οποίο έχει ως περιοχή ευθύνης την Νότια Σινική Θάλασσα και την Ταϊβάν.

Σε ιστότοπο προσκείμενο στο Κόμμα δημοσιεύτηκαν χθες εικόνες από μια μεγάλης έκτασης άσκηση βολών από αντιαεροπορικά συστήματα. Σκοπός της άσκησης ήταν να σταλεί ένα μήνυμα στις ΗΠΑ, οι οποίες θα πρέπει να εμπεδώσουν ότι ένας πόλεμος με την Κίνα θα είχε δυσβάσταχτο κόστος και τρομερές απώλειες.

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης των ικανοτήτων άρνησης πρόσβασης (Α2/AD) του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας. Στην άσκηση συμμετείχαν συστοιχίες HQ-7B, του σύγχρονου πυραυλικού συστήματος αεράμυνας μικρού βεληνεκούς.

Τα συστήματα αεράμυνας HQ-7B μιας ταξιαρχίας αεράμυνας υπό τη Στρατιωτική Διοίκηση της PLA Xinjiang, πραγματοποιούν βολές εναντίον των εναέριων στόχων κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην έρημο Gobi της βορειοδυτικής Κίνας στις 20 Οκτωβρίου.

Εδώ τα συστήματα HQ-7B σε νυχτερινή βολή.

Το HQ-7B

Το αρχικό σύστημα πυραύλων αεράμυνας μικρού βεληνεκούς HongQi 7 ( HQ-7 ) αναπτύχθηκε στην Κίνα τη δεκαετία του 1980. Ήταν ένα αντίγραφο του γαλλικού Crotale. Το 1978-1979 η Κίνα εισήγαγε μερικά από τα συστήματα Thomson-CSF Crotale για αξιολόγηση και κατάφερε να τα αναπαραγάγει. Το πρώτο κινεζικό αντίγραφο του Crotale παρήχθη για δοκιμές το 1983. Η παραγωγή του ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Μερικές φορές αποκαλείται ως Sino-Crotale. Η βελτιωμένη παραλλαγή της, το HQ-7A, εισήχθη στην ενεργό δράση το 1998.

Το HQ-7B είναι η τελευταία έκδοση, τοποθετημένη σε ένα θωρακισμένο όχημα 6x6. Έκανε την πρώτη εμφάνιση του το 2009. Αυτό το σύστημα αεράμυνας χρησιμοποιείται ευρέως από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κίνας. Η Κίνα έχει δημιουργήσει και μια έκδοση του συστήματος για εξαγωγές, γνωστή ως FM-90. Αυτό το σύστημα αεράμυνας έχει πωληθεί στο Πακιστάν.

Κάθε όχημα φέρει τέσσερις πυραύλους και είναι εφοδιασμένο με ραντάρ εμπλοκής. Το ραντάρ εμπλοκής είναι παρόμοιο με αυτό του προηγούμενου μοντέλου HQ-7A.

Οι πύραυλοι που χρησιμοποιεί έχουν μήκος 3μ. και βάρος 84,5 κιλά. Έχουν μέγιστη ταχύτητα 900 m/s και βεληνεκές 15χλμ. Μπορεί να εμπλέξει ελικόπτερα, αεροσκάφη και διάφορα είδη πυραύλων. Το ελάχιστο βεληνεκές τους είναι τα 700μ. Το μέγιστο υψόμετρο στο οποίο μπορεί να πλήξει στόχους είναι τα 6000 μ. Σύμφωνα με την Κίνα το σύστημα έχει ποσοστό ευστοχίας μεγαλύτερο από 85%.

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ