Κόσμος

F-22: Σάρωσαν τα πάντα στην πρώτη τους μαζική επιδρομή στους αιθέρες της Συρία (βίντεο)


Οι πιλότοι της 94ης Μοίρας Μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ολοκλήρωσαν την πρώτη τους πολεμική επιδρομή με F-22 Raptor τους τελευταίους έξι μήνες στους ουρανούς πάνω από τη Συρία.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, η μοίρα που αναπτύχθηκε στη Μέση Ανατολή από την βάση Langely - Eustis της Βιρτζίνια, είχε ως αποστολή την την παροχή αεροπορικής υποστήριξης στις δυνάμεις συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που αγωνίζονται κατά του ISIS στη Συρία, στο πλαίσιο της Επιχείρησης “Inherent Resolve” και διεξήγαγαν 590 απογειώσεις, ρίχνοντας σχεδόν δύο τόνους πυρομαχικών κατά του εχθρού, ενώ παράλληλα απέτρεψαν 587 εχθρικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της εξάμηνης επιχειρησιακής λειτουργίας τους στην περιοχή.

Ενώ το Πεντάγωνο δεν διευκρίνισε πότε συνέβη ακριβώς αυτή η τριήμερη “μαζική επιδρομή” κατά τη διάρκεια της εξάμηνης ανάπτυξής τους, ωστόσο έμεινε σε δηλώσεις αναφορικά με το γεγονός ότι η Μοίρα αντιμετώπισε τόσο εχθρικά μαχητικά όσο και εχθρικά συστήματα πυραύλων εδάφους - αέρος στο πλαίσιο της ανταπόκρισης των ΗΠΑ στην παράνομη χρήση χημικών όπλων από το Συριακό καθεστώς νωρίτερα το 2018..

Το F-22 Raptor φαίνεται να είναι το πλέον ιδανικό αεροσκάφος ώστε να παρέχει σχετική αεροπορική υπεροχή σε ένα πεδίο μάχης, όπου πλέον λαμβάνουν χώρα ολοένα και περισσότερες αναχαιτίσεις τον τελευταίο καιρό. Πράγματι, η πρώτη κατάρριψη και επιβεβαιωμένη απώλεια πιλότου εδώ και δύο δεκαετίες συνδέεται με ένα συριακό Sukhoi Su-22 που χτυπήθηκε από πύραυλο, έπειτα από συμπλοκή με συμμαχικές δυνάμεις, με το μοιραίο πλήγμα όμως να προέρχεται από ένα F / A-18E Super Hornet του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και όχι ενός F -22.

Βέβαια, αναμένεται κλιμάκωση των εντάσεων κατά τους προσεχείς μήνες. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πρόσφατα πως το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57 που δοκιμάστηκε στη Συρία τον Φεβρουάριο, είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στην φλεγόμενη περιοχή. Αυτή η είδηση έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας για τη μεταφορά του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-300 στο καθεστώς της Συρίας, ως απόρροια της κατάρριψης του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους IL-20.

Δείτε σχετικό βίντεο για την πρώτη μαζική αεροπορική επιδρομή των F-22 στη Συρία :
https://www.youtube.com/embed/MAYFBPVjgyE

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ