Κόσμος

Γενική επίθεση ξεκίνησε ο τουρκικός στρατός Ανατολικά του Ευφράτη – Στα όπλα οι Κούρδοι, «θα γίνει ο τάφος σας Τούρκοι»

Πριν λίγο το τουρκικό πυροβολικό ξεκίνησε να εκτοξεύει βολές κατά των θέσεων των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) και του μελών του (PKK) γύρω από την πόλη Ayn Arab, γνωστή ως Kobani, στη βόρεια Συρία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Southfront.org.

Μια ανώνυμη πηγή ασφάλειας είπε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu ότι τέσσερις μαχητές του ΡΚΚ σκοτώθηκαν και έξι άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας του βομβαρδισμού.

Λίγα λεπτά αργότερα, το YPG ανήγγειλε σε επίσημο δελτίο τύπου ότι οι μαχητές του κατέστρεψαν ένα φορτηγό του τουρκικού στρατού με αντιαρματικό πολεμικό πύραυλο (ATGM), ενώ οι μάχες μαίνονται.

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι τα στρατεύματά τους είχαν καταστρέψει ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα σε επιθετική επίθεση στη βόρεια Συρία, επιβεβαιώνουν και ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Να τονιστεί ότι στις περιοχές που επιτίθενται οι Τούρκοι είναι ανεπτυγμένα αμερικανικά και γαλλικά στρατεύματα στο πλευρό των Κούρδων, από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου.

«Ενώ οι δυνάμεις μας πολεμούν σε σκληρές μάχες εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, ο εισερχόμενος τουρκικός στρατός στόχευσε τις θέσεις μας στα σύνορα, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες στρατιωτικής εμπλοκής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της δύναμης των Κούρδων ανταρτών SDF.

«Εμείς και όπως οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις [SDF], τονίζουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να αντιδράσουμε εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης στα εδάφη μας και, εάν είναι απαραίτητο,  θα ασκήσουμε αυτό το δικαίωμα», αναφέρει το δελτίο Τύπου των Κούρδων του YPG.

Το YPG και το PKK, που θεωρούνται πυρήνας του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ δύναμης των ανταρτών (SDF), αναγνωρίζονται από την τουρκική κυβέρνηση ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

Αυτό έχει οδηγήσει σε σοβαρές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, ειδικά όταν ένα μεγάλο μέρος των τουρκοσυριακών συνόρων βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο των Κούρδων του SDF.

Ως αποτέλεσμα αυτής της έντασης, η Τουρκία άρχισε να υιοθετεί μια πιο επιθετική πολιτική εναντίον των Κούρδων πρόσφατα.

Ο Τουρκικός στρατός επανέλαβε τις επιθέσεις πυροβολικού εναντίον της οργάνωσης που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ στις 28 Οκτωβρίου.

Δύο μέρες αργότερα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είχε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για μια εκτεταμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή ανατολικά του ποταμού Ευφράτη Συρία, η οποία ελέγχεται από τον SDF.

Η κατάσταση όμως  στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας θα συνεχίσει να κλιμακώνεται τις επόμενες ημέρες, καθώς η Τουρκία και οι Η.Π.Α. φαίνεται να αδυνατεί  να κατανοήσει το λεγόμενο κουρδικό ζήτημα.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Τεράστια συγκέντρωση δυνάμεων στη Β.Συρία: Ολοταχώς για νέα σύγκρουση Τούρκων-Κούρδων – Ενισχύει τις στρατιωτικές βάσεις ο στρατός των ΗΠΑ), αναφέραμε ότι η Συρία έχει αποτελέσει ένα από τα θερμότερα σημεία του πλανήτη, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, λόγω της τεράστιας συγκέντρωσης στρατευμάτων και των σφοδρών συγκρούσεων που έχουν λάβει χώρα σε πλήθος περιοχών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκρούσεις αυτές φαίνεται πως θα επεκταθούν με πιο άμεση εμπλοκή των Τούρκων, προκαλώντας ένα νέο κύμα βίας και σημαντικών πολεμικών εξελίξεων.

Κρίνοντας από τις τελευταίες εξελίξεις, όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς μια νέα σύγκρουση μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κουρδικών δυνάμεων (που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ) στη Συρία, καθώς πραγματοποιήθηκε μεταφορά τουρκικών στρατευμάτων σε περιοχή της Β.Συρίας που ελέγχεται από τον κουρδικό SDF.

Στην περιοχή υπάρχει πολύ έντονη στρατιωτική κινητικότητα και ενώ, λόγω της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή, δεν αναμένεται κάποιο επεισόδιο άμεσα, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο σημείο και ενδέχεται να πραγματοποιήσουν μια νέα επιχείρηση στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εξοπλίσει τον κουρδικό SDF στη Βόρειο Συρία με το πιο σύγχρονο οπλισμό, συμπεριλαμβανομένων οπλικών συστημάτων αεράμυνας και αναμένεται οι Τούρκοι να τα βρουν τουλάχιστον "μπαστούνια".

https://twitter.com/VolunteerReport/status/1057614333025419264

https://twitter.com/WarForTime/status/1057435203537395713

https://twitter.com/eha_news/status/1057589229931372544

https://twitter.com/Ozkok_/status/1057528256495321090

https://www.youtube.com/watch?v=ifgYuGXcqso

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ