Πολιτική

Daily Mail: Το ελληνικό υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης απαγορεύει σε υπέρβαρους τουρίστες να καβαλάνε γαϊδουράκια στη Σαντορίνη

Υπέρβαροι τουρίστες θα απαγορεύεται να ανεβαίνουν και να καβαλάνε από εδώ και στο εξής τα γαϊδουράκια στην Σαντορίνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, την απόφαση έλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέροντας πως τα τετράποδα αποκτούν ανοικτές πληγές και τραυματίζονται στην σπονδυλική στήλη, όταν αναγκάζονται επί ώρες να κoυβαλούν υπέρβαρους τουρίστες.

Εκτός αυτού, τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης δεν θα επιτρέπεται να μεταφέρουν φορτία βαρύτερα των 100 κιλών, ενώ στη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να διασφαλίζουν την καλή κατάσταση της υγείας των ζωντανών καθώς και να μεριμνούν για την παροχή όλων των απαραίτητων εφοδίων στους χώρους αναμονής τους.

Στην απόφαση ξεκαθαρίζεται ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρησιμοποίηση άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων καθώς και θηλυκών την περίοδο της εγκυμοσύνης τους.

Θέμα σε όλο τον Βρετανικό τύπο έγινε η Απόφαση του Υποργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Θα πρέπει επίσης να παρέχεται ακόμη η κατάλληλη ποσότητα τροφής και καθαρού νερού.

Ο Βρετανικός ιστότοπος πέρα από την απόφαση του Υπουργείου, μίλησε ξανά και για την κατάσταση που επικρατούσε το καλοκαίρι στο νησί όπου πολλά γαϊδουράκια υπόκεινται σε βασανιστήρια.

Συγκεκριμένα, τα τετράποδα όλο το καλοκαίρι υποχρεούνταν να κάνουν 20λεπτη διαδρομή από το λιμάνι στα Φηρά και το αντίστροφο, έχοντας φορτωμένα στην πλάτη τους τουρίστες, κάτω από τον καυτό ήλιο για 10 ώρες κάθε μέρα.

Η απόφαση απαγορεύει στους υπέρβαρους τουρίστες να καβαλάνε τα γαϊρουράκια στη Σαντορίνη.

Η απόφαση απαγορεύει στους υπέρβαρους τουρίστες να καβαλάνε τα γαϊρουράκια στη Σαντορίνη.

Τέλος παρά την παραπάνω απόφαση, διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων συνεχίζουν και αντιδρούν.

Πολλοί είναι μάλιστα οι ακτιβιστές που αναφέρουν πως παρά την απόφαση τίποτα δεν θα αλλάξει στο νησί και πως υπάρχει ακόμη«πολύς δρόμος» για να σταματήσουν τα γαϊδουράκια να υποφέρουν.

Εκτός αυτού, τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης δεν θα επιτρέπεται να μεταφέρουν φορτία βαρύτερα των 100 κιλών.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση γιατί ο σκοπός ήταν να φέρουμε πράγματα στο φως και να ξεκινήσουμε μία συνομιλία. Ωστόσο ο στόχος μας δεν είναι να βελτιώσουμε την ζωή των «δούλων», είναι να τα απελευθερώσουμε εξ' ολοκλήρου», ανέφερε η ακτιβίστρια Μαρία Σκούρτα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...