Αθλητισμός

Bόμβες Κούγια: «Αν ήμουν Μαρινάκης... - Καλά έκανε με Τουρέ ο Μαρτίνς - "Ψαράς" ο Λάζαρος»

Κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Πέδρο Μαρτίνς και είναι κωμική η ύπαρξη σεναρίων για τον μέλλον του στο Λιμάνι, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr o Αλέξης Κούγιας.

Ο επιφανής νομικός αναφέρθηκε ακόμα στην παρουσία του Φορτούνη στο τελευταίο ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ, στην αλλαγή του από τον Τουρέ, αλλά και στις χαμένες ευκαιρίες που είχαν οι Χασάν και Φετφατζίδης.

Ανέλυσε για ποιον λόγο δεν θα πρέπει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος να έχει φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό αλλά και ποιον παίκτη από το περσινό ρόστερ των Ερυθρόλευκων δεν θα άφηνε να αποχωρήσει από την ομάδα.

«Ήταν μέτριο ποιοτικά το παιχνίδι, δεν θύμισε σε τίποτα παλιά ντέρμπι. Επικράτησε η σκοπιμότητα, η ΑΕΚ ήταν ανύπαρκτη επιθετικά. Ήταν πολύ καλή στο πλάνο του να πρεσάρει ψηλά, για αυτό είχε μεγαλύτερη κατοχή. Όμως ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του, που είναι ανεπίτρεπτο για μια μεγάλη ομάδα, με παίκτες που έχουν τόσο μεγάλες αμοιβές. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τα αμυντικά λάθη, ούτε στην απώλεια των δύο ευκαιριών από τους Φετφατζίδη και Χασάν, που έπρεπε να γίνουν γκολ», ήταν το αρχικό σχόλιο του Α. Κούγια στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ανάμεσα στις φάσεις του Φετφατζίδη και του Χασάν, η φάση του δεύτερου ήταν πιο εύκολη. Πήρε καταπληκτική πάσα από τον Φορτούνη και η θέση του ήταν τέτοια που μπορούσε να κάνει καλή επιλογή. Και η φάση του Φετφατζίδη είναι μεγάλη, αλλά το άσχημο στη δική του περίπτωση είναι ότι δεν έστειλε την μπάλα ούτε καν στο τέρμα. Δεν είναι ότι δεν έβαλε γκολ, γιατί έτσι και αλλιώς υπάρχει και ο τερματοφύλακας, είναι που δεν έστειλε την μπάλα στο τέρμα».

Πολλά λέγονται και ακούγονται για την απόφαση του Μαρτίνς να βγάλει από το γήπεδο τον Φορτούνη και να βάλει τον Τουρέ και όχι κάποιον τρίτο στόπερ. Ποια είναι η δική σας άποψη;

«Ο Ολυμπιακός έχει καταπληκτικό προπονητή, θα τον ήθελε οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης ομάδας. Το πλάνο του γενικότερα δικαιώνεται με τον Τσιμίκα, με τον Καμαρά, με τον Ποντένσε, με την άνοδο του Φορτούνη που είναι καθαρά δική του δουλειά. Με την ευκαιρία, αν ήμουν ο Μαρινάκης ποτέ δεν θα είχα επιτρέψει να αποχωρήσει ο Ανσαριφάρντ. Όσον αφορά την αξιοποίηση του Τουρέ, κι εγώ αν ήμουν προπονητής στον Ολυμπιακό θα έκανα ακριβώς το ίδιο: Θα τον έβαζα στο γήπεδο και θα έβγαζα τον Φορτούνη. Γιατί ο Τουρέ μπορεί να βοηθήσει τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά».

Πώς σχολιάζετε τη φημολογία που, δειλά-δειλά, αναπτύσσεται για το μέλλον του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό;

«Είναι κωμικό και μόνο να σχολιάζουμε κάτι τέτοιο. Θα ήταν εγκληματικό λάθος από την πλευρά του συλλόγου, θα έρθει να προστεθεί στις αλλαγές προπονητών αλά Ζαρντίμ, Μάρκο Σίλβα κ.λπ. Είναι πολύ μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς με αυτά που έχει δείξει αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα».

Η παρουσία τού Φορτούνη στο χθεσινό ντέρμπι αλλά και ευρύτερα τη φετινή αγωνιστική περίοδο;

«Η εικόνα του Φορτούνη φέτος είναι για πολύ μεγάλα πρωταθλήματα, ο σημερινός Φορτούνης παίζει παντού, ίσως και στις πέντε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Η ταχυδύναμή του, που είναι αποτέλεσμα προπονητικής δουλειάς, είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Ακόμα και δύο παίκτες όταν κρεμιούνται πάνω του, συνεχίζει με την μπάλα στα πόδια. Η πάσα στον Χασάν δείχνει πολλά, το τελείωμα που κάνει δείχνει πολλά, η έφεσή του στα στημένα κ,λπ. Είναι πολύ καλός, είναι ώριμος, ακόμα και τάκλιν κάνει πια».

Πώς είδατε την παρουσία του Λάζαρου;

«Έχω ξαναπεί ότι η ΑΕΚ, πέρσι, έπιανε μπαρμπούνια στον υπόνομο. Ο πρώτος ψαράς που τα έπιανε ήταν ο Λάζαρος. Ένα σκεφτεί κανείς: Ο Λάζαρος έδωσε στην ΑΕΚ το περσινό πρωτάθλημα. Τέτοιες μεταγραφές ανεβάζουν το πρεστίζ σε μια ομάδα, αλλά είναι αδιανόητο να βασίζεται ο Ολυμπιακός στον Λάζαρο. Χθες θυσιάστηκε για την ομάδα, τακτικά ήταν πολύ καλή η παρουσία του. Όμως στην ηλικία του, όταν παίζει σε τόσο μεγάλη ομάδα, δεν μπορεί να παίζεις τόσο καλά τακτικά πίσω και να θέλεις να βγεις μετά μπροστά. Εξουδετερώνεται επιθετικά, μπορεί να το κάνει μόνο για 30 λεπτά. Για αυτό θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να ξεκινάει στο παιχνίδι αλλά να μπαίνει κατά τη διάρκειά του».

Ποια είναι η άποψή σας για τον ΠΑΟΚ και τη νίκη του επί του Απόλλωνα; Κάποιοι υποστηρίζουν, ήδη, ότι αν κερδίσει και τον Άρη, θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

«Ο ΠΑΟΚ αποτελεί το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αρκεί να αρχίσουν και οι μεταγραφές του να προσφέρουν. Αλλιώς θα ξεζουμιστούν οι μεγάλοι σε ηλικία παίκτες. Για να κερδίσει τον Απόλλωνα δεν χρειάζεται να είναι καλή μια ομάδα, παρόλα αυτά επικροτώ το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου έβαλε την καλή του 11άδα. Έχουμε διακοπή στο πρωτάθλημα, τώρα, θα ξεκουραστούν οι παίκτες. Τέλος, θέλω να θυμίσω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μόλις τρεις πόντους μπροστά και έχει χάσει πρωταθλήματα μέσα στην Τούμπα. Η μεγάλη παγίδα του ΠΑΟΚ είναι η Τούμπα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ