Κόσμος

Bίντεο-ντοκουμέντο: Έντυσαν πράκτορα με τα ρούχα του Κασόγκι για να «καλύψουν» το έγκλημα!


Ένα αποκαλυπτικό video από κάμερες ασφαλείας σε κεντρικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης φέρνει στο φως το CNN. Ένα video ντοκουμέντο της συγκάλυψης που επιχείρησαν οι Σαουδάραδες για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των τουρκικών αρχών σχετικά με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η πληροφορία πως ένας από τους πράκτορες που ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να σκοτώσουν τον 59χρονο δημοσιογράφο φόρεσε τα ρούχα του και βγήκε από την πίσω πόρτα του προξενείου για να καταγραφεί ως… Τζαμάλ Κασόγκι από τις κάμερες ασφαλείας είχε αρχικά διαψευστεί. Τώρα, το video του CNN αποκαλύπτει πως τα πράγματα έγιναν… ακριβώς έτσι!

Κορυφαίος Τούρκος αξιωματούχος αποκάλυψε στο CNN πως ένας από τους 15 Σαουδάραβες πράκτορες που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία του Κασόγκι είναι αυτός που φαίνεται στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας να κυκλοφορεί στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, σχεδόν μια ώρα αφού ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος μπήκε στο προξενείο της χώρας του.


Φωτογραφία CNN

Δείτε το video ντοκουμέντο https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcnninternational%2Fvideos%2F908408736037080%2F&show_text=0&width=560

Το video που εξασφάλισε το CNN είναι μέρος της έρευνες που διεξάγουν οι τουρκικές αρχές για την πολύκροτη υπόθεση. Ο άνδρας αυτός αναγνωρίστηκε ως ο Μουσταφά αλ Μαντάνι. Θεωρείται μέλος της ομάδας κρούσης που στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να δολοφονήσει τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο.

Ο Μαντάνι έχει καταγραφεί να φεύγει από την πίσω πόρτα του προξενείου. Φορά τα ρούχα του Τζαμάλ Κασόγκι, ψεύτικο μούσι και γυαλιά, ενώ συνοδεύεται πως έναν συνεργό του. Περπατά στην περιοχή όπου βρίσκεται το φημισμένο Μπλε Τζαμί.


Ο Μαντάνι κοντά στο Μπλε Τζαμί – Φωτογραφία CNN

Ο 57χρονος Μαντάνι επιλέχθηκε ως σωσίας του Κασόγκι για να προσποιηθεί πως είναι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος. Έχουν την ίδια σωματοδομή, ύψος και κοντινή ηλικία. Κορυφαίος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο CNN πως ο Μαντάνι είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να γίνει ο σωσίας του Κασόγκι.

Τέσσερις ώρες πριν, ο Μαντάνι έχει καταγραφεί να μπαίνει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, από την… μπροστινή πόρτα αυτή τη φορά. Μόνο που σε αυτά τα πλάνα, ο Μαντάνι δεν έχει μούσι, φορούσε πουκάμισο με μπλε και άσπρα καρό, σκούρο μπλε παντελόνι και σκουρόχρωμα παπούτσια με άσπρη σόλα. Τα ίδια παπούτσια φορούσε και όταν βγήκε ως… Κασόγκι από το προξενείο.


Ο Μαντάνι την ώρα που φτάνει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας – Φωτογραφία CNN
Ο Μαντάνι και ο συνεργός του στο Μπλε Τζαμί, μια τουριστική περιοχή όπου υπάρχουν πολλές κάμερες ασφαλείας – Φωτογραφία CNN

«Πιθανότατα τα ρούχα του Κασόγκι να ήταν ακόμη «ζεστά» όταν τα φόρεσε ο Μαντάνι» είπε στο CNN ο Τούρκος αξιωματούχος.


Ο Μαντάνι στο Μπλε Τζαμί με τα… κανονικά του ρούχα. Ο συνεργός του έχει μαζί του μια πλαστική τσάντα όπου εκτιμάται πως βρίσκονται τα ρούχα του Τζαμάλ Κασόγκι – Φωτογραφία CNN
Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, ο Μαντάνι και ο συνεργός του πετούν εδώ τα ρούχα του Κασόγκι σε κάδο κοντά στο ξενοδοχείο Movenpick – Φωτογραφία CNN

https://www.youtube.com/embed/bH4-VPLbKws?feature=oembed

Στο μεταξύ, πέντε Τούρκοι υπάλληλοι του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη δίνουν μαρτυρικές καταθέσεις στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, μετέδωσε ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός NTV. Είκοσι υπάλληλοι του προξενείου έδωσαν ήδη την περασμένη εβδομάδα καταθέσεις στους εισαγγελείς σε σχέση με την υπόθεση, μετέδωσε νωρίτερα ο σταθμός.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ