Κόσμος

30DX: Η Mitsubishi παρουσίασε την νέα stealth φρεγάτα της στη «EuroNaval 2018»

Η ιαπωνική εταιρεία Mitsubishi Heavy Industries παρουσίασε μία νέα φρεγάτα γενικών καθηκόντων και πολλαπλών αποστολών, την 30DX, στην έκθεση ναυτικών συστημάτων «Euronaval 2018.Ο στόχος αυτής της φρεγάτας πολλαπλών αποστολών είναι να κατασκευαστεί ένα σκάφος με παρόμοιες ή μεγαλύτερες δυνατότητες σε σύγκριση με τα αντιτορπιλικά κατηγορίας Akizuki, αλλά σε μια μικρότερη και πιο έξυπνη φρεγάτα.

Ο αντιπρόσωπος της Mitsubishi πιστεύει ότι αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να εξαχθεί σε πολλές χώρες, αφού η σχεδίαση και οι δυνατότητες του μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των δυνητικών αγοραστών. Αυτός είναι και ο λόγος που η Ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να παρουσιάσει το σχέδιό της στη Euronaval 2018.

Η νέα φρεγάτα 30DX έχει μήκος 130μ, πλάτος 16μ και εκτόπισμα περίπου 6.000 τόνους. Το πλοίο θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα ανώτερη των 30 κόμβους.

Η φρεγάτα 30DX της Mitsibishi θα διαθέτει χαρακτηριστικά stealth, θα κάνει εκτεταμένη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ θα έχει την δυνατότητα προσαρμογής του μεγέθους της, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε πιο απαιτητικές αποστολές.

Σύμφωνα με το μοντέλο υπό κλίμακα που παρουσιάστηκε στη «EuroNaval 2018», η φρεγάτα 30DX θα φέρει ποικίλο οπλισμό, έχοντας ως κύριο πυροβόλο το Mk45 των 127mm της Βρετανικής BAE Systems, 16 θέσεις βολής VLS Mk41, οκτώ αντιπλοϊκούς πυραύλους, εκτοξευτήρα πυραύλων μικρού βεληνεκούς SeaRAM της Raytheon, ένα ελικόπτερο, τορπίλες και εκτοξευτές αντιμέτρων.

Όσον αφορά τους αισθητήρες, η Future Multi-Mission Frigate θα είναι εξοπλισμένη με ένα ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών, αισθητήρες Electro Optic, βυθόμετρο και ένα sonar για την αντιμετώπιση των ναρκών. Το 30DX θα είναι σε θέση να αναπτύξει και να ανακτήσει υποβρύχια drones, USV, ελικόπτερο καθώς και νάρκες.

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ