Κυβέρνηση

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική...


Δείτε τι έλεγε ο Έλληνας πρωθυπουργός πριν 4 μήνες...

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως η σύγχρονη Μακεδονία δεν είναι ελληνική, δεν είναι «ενιαία» ως ελληνικό εθνικό αφήγημα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ότι η ιστορία της ελληνικής Μακεδονίας, τελειώνει στην αρχαιότητα!

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και η δήλωση αυτή εξηγεί πώς αναγνώρισε η κυβέρνησή του την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας στο σλαβικό ιδίωμα που ομιλούν οι σλαβόφωνοι κάτοικοι των Σκοπίων (οι λοιποί μιλούν αλβανικά), αλλά και την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας στους σλαβόφωνους, τους αλβανόφωνους, τους αθίγγανους, τους τουρκόφωνους κλπ. κατοίκους του κρατικού μορφώματος που προέκυψε από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Στην συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Τάσου Παππά για το «αν η Μακεδονία είναι ελληνική» απάντησε ότι: «Μια που το θέσατε, θα έλεγα ότι δεν συμφωνώ με αυτό το σύνθημα. Θα έλεγα ότι η φράση που θα ήταν πολιτικά ορθή με την οποία θα συμφωνούσα είναι ότι η αρχαία ελληνική Μακεδονία, η ιστορία της, είναι μία, ενιαία και είναι ελληνική» (στο βίντεο, περίπου από το 01:50:55 και έπειτα).

Ιδού το σχετικό βίντεο:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftsiprasalexis%2Fvideos%2F10156524173073054%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ