Οικονομία

Όσοι κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.000 ευρώ για το πλαστικό χρήμα

Στις 12 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία που έχουν όσοι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν POS και να δέχονται πληρωμές σε ηλεκτρονικό χρήμα για να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό.

Όσοι δεν έχουν καλύψει την συγκεκριμένη υποχρέωση θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ στις εκπρόθεσμες δηλώσεις επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ. Οι επιτηδευματίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού καθώς σε περίπτωση λάθους υπάρχει κίνδυνος ακόμη και «απενεργοποίησης» του λογαριασμού.

Κάθε επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στην ηλεκτρονική εφαρμογή μητρώου Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών (ΕΤΛ) τον/τους επαγγελματικούς λογαριασμούς σε μορφή IBAN όπου δέχεται τις εισπράξεις της μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, όπως πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.

Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Τραπεζικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς που θα δηλώσουν ως επαγγελματικούς, οι φορολογούμενοι που ανήκουν στις 143 κατηγορίες του πίνακα, οφείλουν να συγκεντρώνουν όλες τις εισπράξεις λιανικών συναλλαγών που πραγματοποιούν, είτε μέσω POS, ηλεκτρονικής τραπεζικής ή άλλων μεθόδων ηλεκτρονικών πληρωμών, είτε με μετρητά.

Γιατροί, μεσίτες ακινήτων, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ξενοδοχεία, υδραυλικοί, εταιρείες πώλησης ή ενοικίασης ακινήτων είναι ορισμένοι από τους επαγγελματικούς κλάδους.

news.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...