Κοινωνία

Όλο και πιο κοντά στο χάραγμα του θηρίου! Κατά χιλιάδες τσιπάρονται οι Σουηδοί! Νέα στοιχεία

Έχουμε γράψει πολλές φορές για την νέα μόδα στην Σουηδία όπου καταγράφονται κατά συρροήν τσιπαρίσματα σε πολίτες.

Τα νέα στοιχεία όμως είναι άκρως ανησυχητικά...

Χιλιάδες άνθρωποι στη Σουηδία τσιπάρονται οι ίδιοι σε μια προσπάθεια να επιταχύνουν μικροσυνήθειες της καθημερινότητας. Οι Σουηδοί εισάγουν μικροτσίπ κάτω από το δέρμα στα χέρια τους υποτίθεται για να διευκολύνουν την καθημερινή τους ζωή. Είναι όμως τόσο ασφαλές;

Σύμφωνα με μια αναφορά του NPR, τα μικροτσίπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια πληθώρα διαφορετικών πραγμάτων. Τα τσιπ πλασάρονται πως έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν τις καθημερινές συνήθειες των χρηστών και να κάνουν τη ζωή τους πιο βολική σχετικά με την πρόσβαση στα σπίτια τους, τα γραφεία και τα γυμναστήρια. Τα μικροτσίπ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση στοιχείων επαφής έκτακτης ανάγκης, προφίλ κοινωνικών μέσων, ηλεκτρονικών εισιτηρίων για εκδηλώσεις και σιδηροδρομικών διαδρομών εντός της Σουηδίας.

Τουλάχιστον ένας επιστήμονας, όμως, μιλάει για τα πιθανά αρνητικά αποτελέσματα της κατοχής ενός τεράστιου αριθμού ανθρώπων με μικροκύκλωμα. Ο Ben Libberton, Βρετανός επιστήμονας που εδρεύει στη νότια Σουηδία, είναι μεταξύ εκείνων που αρχίζουν να καλούν τους νομοθέτες να παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις.

"Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι σχετικά ασφαλές. Αλλά αν χρησιμοποιείται παντού, αν κάθε φορά που θέλετε να κάνετε κάτι και αντί να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα χρησιμοποιείτε το τσιπ σας, θα μπορούσε να είναι πολύ, πολύ εύκολο να χάσετε [προσωπικές] πληροφορίες ", λέει.

Ο Libberton, ένας εκπαιδευμένος μικροβιολόγος που εργάζεται σήμερα στην επιστημονική επικοινωνία, λέει ότι μία από τις βασικές του ανησυχίες είναι πως τα τσιπ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να μοιραστούν δεδομένα σχετικά με τη σωματική υγεία και τις σωματικές λειτουργίες μας.

"Επειδή εμφυτεύεται στο σώμα σας, όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούνται περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την υγεία και ενσωματώνονται στο τσιπ και μεταδίδονται - αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα επιπλέον θέμα σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής που πραγματικά πρέπει να εξετάσουμε και να φροντίσουμε πριν χρησιμοποιηθεί ευρέως, " υποστηρίζει.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μάλιστα καθώς θεωρεί πως ο όγκος της ζήτησης στη Σουηδία είναι πολύ μεγάλος και η κύρια εταιρεία που παράγει τα μικροτσίπ λέει ότι δεν μπορεί να συμβαδίσει με τη ζήτηση για αυτή την τεχνολογία.

Περισσότεροι από 4.000 Σουηδοί αποφάσισαν ότι η τεχνολογία θα είναι τέλεια για αυτούς και θα έχουν ένα μικροτσίπ ενσωματωμένο στο χέρι τους, αλλά η εταιρεία, η Biohax International, που κυριαρχεί στην αγορά, αναφέρει πως η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. Την εταιρεία την ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια ο Jowan Österlund. Αφού πέρασε τα δύο τελευταία χρόνια με πλήρη απασχόληση στο έργο, ο Österlund αναπτύσσει επί του παρόντος εκπαιδευτικό υλικό ώστε να μπορεί να προσλαμβάνει Σουηδούς γιατρούς και νοσηλευτές για να βοηθήσουν.

"Έχοντας διαφορετικές κάρτες και μάρκες που επιβεβαιώνουν την ταυτότητά σας σε μια δέσμη διαφορετικών συστημάτων, δεν έχει νόημα", λέει ο Österlund. "Χρησιμοποιώντας ένα τσιπ σημαίνει ότι το υπερσυνδεδεμένο περιβάλλον που ζείτε κάθε μέρα μπορεί να βελτιωθεί."

Ο Erik Frisk, 30χρονος προγραμματιστής και σχεδιαστής ιστοτόπων, λέει ότι ήταν πραγματικά περίεργος για την τεχνολογία μόλις το άκουσε και αποφάσισε να τοποθετήσει το τσιπ το 2016.

"Είναι απλώς εντελώς παθητικό, δεν έχει πηγή ενέργειας ή τίποτα ", εξηγεί. -NPR

Οι υποστηρικτές των μικροσκοπικών τσιπ βέβαια διατείνονται ότι είναι ασφαλείς και πως είναι.... σχεδόν προστατευμένοι από την πειρατεία. Σχεδόν…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...