Κοινωνία

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε πριν επιλέξετε κτήμα για τη γαμήλια δεξίωσή σας

Ο γάμος είναι σίγουρα μία πολύ σημαντική στιγμή για κάθε γυναίκα και χρειάζεται ιδιαίτερη οργάνωση αρκετό καιρό πριν. Τα σημαντικότερα βέβαια πράγματα για αυτήν είναι το νυφικό και η γαμήλια δεξίωση. Χρειάζεται αρκετό ψάξιμο ώστε να βρουν τα κατάλληλα, όταν όμως καταλήξουν μπορούν να το απολαύσουν. Όσον αφορά στη δεξίωση,  το κτήμα γάμου είναι μία πολύ καλή επιλογή και πολλές φορές διαθέτει και εκκλησάκι ώστε να κάνουν και το γάμο τους εκεί. Πριν όμως προχωρήσετε και κλείσετε κάποιο συγκεκριμένο, ας δούμε τι θα πρέπει να προσέξετε.

Βασικό ρόλο για την επιλογή του κτήματος παίζει το εάν έχετε επισκεφθεί το κτήμα ως καλεσμένες ή σας το έχει προτείνει κάποιος φίλος σας. Έτσι θα έχετε μία πολύ καλή εικόνα για το αποτέλεσμα. Ο χώρος καλό θα είναι να μην έχει πολλές κολώνες, και να είναι στημένος όσο το δυνατόν πιο περιμετρικά, ώστε όλοι οι καλεσμένοι να μπορούν να δουν το ζευγάρι.

Σε δεύτερη φάση, δώστε μεγάλη προσοχή στον ιδιοκτήτη ή διαχειριστή του κτήματος, ώστε να δείτε εάν σας κάνει καλή εντύπωση. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, καθώς θα πρέπει να συνεννοηθείτε μαζί του για όλες τις λεπτομέρειες της δεξίωσής σας και να μπορείτε να τον εμπιστευτείτε.

Πολύ σημαντικός παράγοντας επίσης για το κτήμα που θα επιλέξετε είναι η τιμή. Το κόστος συχνά δεν περιορίζεται στο φαγητό, αλλά περιλαμβάνει επίσης τον DJ, τον μπάρμαν, τα ποτά και ενδεχομένως τον παρκαδόρο. Διευκρινίστε τα όλα το νωρίτερο δυνατόν, ώστε να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Στην ίδια λογική, φροντίστε να ενημερωθείτε εάν υπάρχει περιορισμός για τη χρήση του DJ, καθώς και εάν επιβαρύνεστε επιπλέον για την ηχητική εγκατάσταση.

Οι συνήθεις όροι πληρωμής των κτημάτων είναι να δίνετε μία προκαταβολή και κατόπιν του γάμου την εξόφληση του ποσού. Καλό θα είναι να βεβαιωθείτε για αυτό, καθώς και να το δηλώσετε γραπτώς εάν σας κάνει να νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης, συνήθως παίζει ρόλο ο αριθμός των ατόμων για τον οποίο θα κλείσετε το χώρο, έτσι δεν αφορά τον  ιδιοκτήτη εάν τελικά κάποιοι καλεσμένοι σας δεν παρευρεθούν.

Το φαγητό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο βέβαια για μία επιτυχημένη δεξίωση γάμου, καθώς θα το απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Δώστε λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητά του, καθώς και στις επιλογές των μενού που θα σας δώσουν – όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο. Είναι ακόμα σημαντικό το φαγητό να είναι διαθέσιμο καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, καθώς και εάν κάποιο πιάτο τελειώνει να αναπληρώνεται.

Ακόμα και στην εποχή του καλοκαιριού δώστε σημασία στο εάν υπάρχει κλειστός χώρος ή τέντες σε περίπτωση βροχής, καθώς και εάν ο χώρος διαθέτει γεννήτρια. Last but not least, βεβαιωθείτε ότι οι θέσεις πάρκινγκ επαρκούν για τους καλεσμένους σας και ότι υπάρχουν επαρκείς σημάνσεις στο δρόμο ώστε να βρουν εύκολα το κτήμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ