Κόσμος

Χωρίς τέλος το θρίλερ με τον Κασόγκι: Τον διαμέλισαν ζωντανό μέσα σε επτά λεπτά (εικόνες,βίντεο)


Η μυρωδιά των χημικών ήταν έντονη. Τόσο έντονη, που οι επιθεωρητές της Τουρκικής Αστυνομίας και οι ειδικοί της Σήμανσης που αναζητούσαν ίχνη του «εξαφανισμένου» εδώ και δύο εβδομάδες Τζαμάλ Κασόγκι, κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, ότι μόνο εύκολη δεν θα ήταν η δουλειά τους.

Είχαν ήδη ενημερωθεί ότι πριν πάνε, προηγήθηκε η έλευση ενός πολυπληθούς συνεργείου καθαρισμού που μπήκε στο προξενείο, με σκούπες σφουγγαρίστρες και μπουκάλια με ισχυρά καθαριστικά.

Οι επισταμένες έρευνές τους τελείωσαν λίγες ώρες πριν ο Μάικ Πομπέο, υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ πετάξει στην Σουδική Αραβία, όπου και συναντήθηκε με τον βασιλιά Σαλμάν αρχικά και τον διάδοχο του θρόνου αργότερα, πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Τον άνθρωπο που «φέρεται» να σφράγισε με κατ' ιδίαν εντολές του την μοίρα του δημοσιογράφου της Washington Post, o οποίος σύμφωνα με τις νέες διαρροές από Τούρκους αξιωματούχους, δολοφονήθηκε μέσα στο προξενίο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Το γεωπολιτικό, διπλωματικό και κατασκοπευτικό θρίλερ γύρω από την δολοφονία και τον διαμελισμό του Κασόγκι εκτυλίσσεται εδώ και μέρες ανάμεσα στην Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και την Δύση. Χθες το βράδυ Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι το πτώμα του Κασόγκι κόπηκε σε κομμάτια μετά την δολοφονία του μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.Σύμφωνα με το υλικό που έχουν δει και στελέχη μυστικών υπηρεσιών της Δύσης, προηγήθηκε πάλη των εκτελεστών του με τον Κασόγκι ενώ στο ίδιο υλικό υπάρχει και η στιγμή του θανάτου του.

Λίγες ώρες αργότερα η ιστοσελίδα Middle Easte Eye επικαλούμενη πηγή που έχει ακούσει το ηχητικό ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του Κασόγκι έγραψε ότι ο δημοσιογράφος διαμελίστηκε όσο ήταν ακόμα ζωντανός σε μια εκτέλεση διάρκειας επτά λεπτών. Κατά την ίδια πηγή στο ηχητικό ακούγονται οι τελευταίες κραυγές του Κασόγκι πριν να του γίνει ένεση με κάποια άγνωστη ουσία.

Από την πλευρά της η Wall Street Journal σε δικό της ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο γραφειό του Σαουδάραβα προξένου αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε και στη συνέχεια ναρκώθηκε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο ηχητικό ακούγεται μια φωνή να καλεί τον πρόξενο να φύγει από το δωμάτιο με μια άλλη φωνή την οποία Τούρκοι έχουν αναγνωρίζει ως τον ειδικό στην ιατροδικαστική από τη Σαουδική Αραβία Σαλάχ αλ Ταμπίκι να συστήνει σε όσους είναι παρόντες να βάλουν μουσική ενώ αυτός θα κάνει κομμάτα το άψυχο κορμί του δημοσιογράφου.

Λίγη ώρα αργότερα η Washington Post δημοσίευσε τα σκαναρισμένα διαβατήρια επτά ατόμων που ήταν μέλη της 15μελούς ομάδας η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ, ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου με δύο lear jet. Η εφημερίδα αναφέρει στο ρεπορτάζ της ότι οι φωτογραφίες της δόθηκαν απο Τούρκους αξιωματούχους αλλά «θόλωσε» τεχνικά τα πρόσωπα και δεν αποκάλυψε τα ονόματά τους, επειδή οι ρεπόρτερ της δεν έχουν επιβεβαιώσει τις ταυτότητες των επτά.

saudi-1saudi-6saudi-3

Παρά τις διαρροές που είχαν ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας, ότι οι Σαουδάραβες θα παραδέχονταν μέσω ανακοίνωσης ότι ο άτυχος δημοσιογράφος πέθανε κατά την διάρκεια μιας ανάκρισης που πήγε λάθος, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Αντίθετα, οι Τούρκοι επιθεωρητές ανακάλυψαν στο προξενείο σύμφωνα με δηλώσεις του Ρεζέ Ταγίπ Ερντογάν, επιφάνειες που έχουν βαφτεί πρόσφατα.

Η χθεσινή δήλωση Τούρκου αξιωματούχου υπό το καθεστώς ανωνυμίας, για αδιάσειστες ενδείξεις μετά τις έρευνες που αποδεικνύουν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε, ήταν απλά το κερασάκι στη τούρτα αυτής της απίστευτης υπόθεσης. Χθες την ώρα που ο υπουργός των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προσγειωνόταν στο Ριάντ, ο πρόξενος του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη Μοχάμεντ Αλ Οτάϊμπι, αναχωρούσε εσπευσμένα για την Σαουδική Αραβία, ώστε να παράσχει διευκρινήσεις και να λάβει οδηγίες. Η φυγή του έγινε μια ημέρα πριν ερευνηθεί η προξενική κατοικία και δύο τουλάχιστον αυτοκίνητα στα οποία φέρεται ότι επέβαιναν, οι δεκαπέντε άνδρες που εκτέλεσαν την επιχείρηση. Ήταν αυτός που ουσιαστικά είχε διώξει όλο το προσωπικό του προξενείου από τις δώδεκα το μεσημέρι στις 2 Οκτωβρίου, επικαλούμενος μια απόρρητη συνάντηση σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο. Λίγη ώρα αργότερα ο Κασόγκι άφησε την αρραβωνιαστικιά του Χατιτζέ έξω από το προξενείο και βάδισε προς την άγρια τελευταία ώρα της ζωής του.

Ο Πομπέο, ο πρίγκιπας του σκότους και οι εκτελέσεις

Με τους Σαουδάραβες να εκτοξεύουν απειλές για αύξηση της τιμής του πετρελαίου και συμμαχίες με Ρωσία και Κίνα σε περίπτωση αντιποίνων απο την Δύση, η εσπευσμένη έλευση του Μάικ Πομπέο στο Ριάντ χθες, κρίθηκε επιβεβλημένη από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε μια γρήγορη και διαφανή έρευνα από το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, που επί δύο εβδομάδες αρνείται ότι «εξαφάνισε» τον Κασόγκι από προσώπου γης.

Δυστυχώς όμως για τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, που κυβερνάει ουσιαστικά την χώρα, οι ενδείξεις και τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτός κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post.

Παρά τα όσα διαχέονται για μια ανάκριση που εξελίχθηκε λάθος, για ανεξάρτητους «εκτελεστές» που έδρασαν μόνοι τους και για αξιωματούχους που ενήργησαν χωρίς εντολές και με υπερβάλλοντα ζήλο, όλα συγκλίνουν σε αυτόν. Κι αν οι αμερικανοί δείχνουν να «καταπίνουν» για δικούς τους λόγους αυτές τις δικαιλογίες, οι Τούρκοι με την χθεσινοβραδυνή διαρροή των σκαναρισμένων διαβατηρίων, τραβάνε κι άλλο το σχοινί στις σχέσεις τους με το βασίλειο. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο Associated Press παρομοίασε τις κατηγορίες κατά του Ριάντ με τις κατηγορίες κατά του εκλεκτού του για τη θέση του γενικού εισαγγελέα Μπρετ Κάβανο. «Πρέπει πρώτα να μάθουμε τι συνέβη. Άντε πάλι, ξέρετε, με τη λογική του ενόχου μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Δεν μου αρέσει αυτό. Μόλις το περάσαμε με τον Κάβανο. Και τελικά αποδείχθηκε εξ ολοκλήρου αθώος» είπε ο Τραμπ

Μια χώρα που πρωτοστατεί στις δημόσιες εκτελέσεις εδώ και δεκαετίες και κυβερνάται από την πρώτη μέρα της ύπαρξής της, από την δυναστεία των Σαούντ.
Τα στοιχεία από το 2014 μέχριμ σήμερα είναι σοκαριστικά, αφού σύμφωνα με το Human Right Watch σχεδόν εξακόσια άτομα έχουν εκτελεστεί στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

https://www.youtube.com/embed/477IEsXF8Eo

Όλες σχεδόν οι εκτελέσεις είναι δημόσιες και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν αποτυπωθεί οπτικά σε αντριχιαστικά βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο You Tube. Σε ένα από αυτά ο δήμιος αποκεφαλίζει έναν εγγονό του βασιλιά Σαλμάν μπροστά σε ένα απαθές κοινό που παρακολουθεί τις τελευταίες στιγμές ενός ανθρώπου, χωρίς το παραμικρό αίσθημα οίκτου ή συμπόνοιας.

Το 2016 το καθεστώς εκτέλεσε 156 ανθρώπους, το 2017 146 και φέτος μέχρι τον περασμένο Απρίλιο 47 άνθρωποι αποκεφαλίστηκαν ή κρεμάστηκαν δημόσια.
Η θανατική ποινή δεν επιβάλλεται μόνο για τον φόνο, αλλά ακόμη και αν κάποιος συλληφθεί με μια μικρή ποσότητα ναρκωτικών, με δίκες εξπρές όπου η ποινή είναι σχεδόν προκαθορισμένη.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι ήταν ο 48ος στην φετινή λίστα, μόνο που στην περίπτωσή του, δεν δικάστηκε, ούτε ήταν ένοχος για κάποιο αδίκημα. Το λάθος του ήταν η κριτική του στον νέο κυβερνήτη του βασιλείου, έναν πρίγκιπα αποφασισμένο να εξουδετερώσει όλους τους αντιπάλους του στον δρόμο της διαδοχής του θρόνου. Έχοντας την αμερικανική υπηκοότητα, πίστευε ότι δεν κινδύνευε από το νέο καθεστώς, ακόμη και εκτός ΗΠΑ, αφού οι Σαουδάραβες δεν θα τολμούσαν ποτέ να στήσουν μια επιχείρηση απαγωγής και εκτέλεσης στην Ουάσιγκτον. Επέλεξαν να το κάνουν στην Τουρκία στέλνοντας πράκτορες της Αλ Μουκαμπαράτ, κομάντο και έναν αντισυνταγμτάρχη-ιατροδικαστή που θα φρόντιζε να «κοιμίσει» τον Κασόγκι, πιθανότατα για πάντα.

Για κακή τους τύχη όπως διαφαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι φάτσες τους είναι πλέον γνωστές όπως και τα ονόματά τους σε αυτή την άγρια δολοφονία που συγκλόνισε την υφήλιο. Κι αν υπερισχύσει το σκεπτικό ότι έδρασαν με υπερβολικό ζήλο, χωρίς να έχουν τέτοιες εντολές ή ως «ανεξάρτητοι» εκτελεστές, τα κεφάλια τους δεν θα στέκονται για πολύ ακόμη στους ώμους τους. Θα δικαστούν με συνοπτικές διαδιακσίες και θα εκτελεστούν...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...