Οικονομία

Χρηματιστήριο: Πτώση 1,18% ελέω Κοτζιά

Διόρθωσε σήμερα το χρηματιστήριο της Αθήνας, ενώ μετά το μεσημέρι υπήρχε και η αφορμή της παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 637,08 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,18%, ενω ο Δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έχασε 1,20%.

Ύστερα από ένα τετραήμερο ανόδου, η αγορά άρχισε μετά το άνοιγμα να διορθώνει, ωστόσο μετά το μεσημέρι, όταν έγινε γνωστή η είδηση της παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών, τότε οι ρευστοποιήσεις έφθασαν έως και 2%.

Τα ομόλογα αποκλιμακώνονταν το πρωί, φθάνοντας το 4,26%, ωστόσο η εικόνα της αγοράς ήταν σχεδόν ίδια. Οι τιμές των μετοχών έπεφταν με χαμηλούς τζίρους και η παραίτηση Κοτζιά έδωσε την απαραίτητη αφορμή.

Κατά τα άλλα η αγορά περιμένει με ενδιαφέρον τις προσφορές για το πακέτο δανείων jupiter και οι πρώτες πληροφορίες είναι ενθαρρυντικές (σ.σ κάνουν λόγο για το 25-26% της ονομαστικής αξίας).

Η μετοχή της Alpha bank έχασε 1,58% στα 1,181 ευρώ. Βουτιά 4,92% στην μετοχή της ΔΕΗ στα 1,198 ευρώ. Πτώση 1,30% για την Εθνική στα 1,52 ευρώ. Πτώση 2,33% στην Μπέλα στα 12,60 ευρώ μετά την πτώση των τελευταίων ημερών. Με πτώση 1,85% η Πειραιώς στα 1,17 ευρώ – αν και το πρωϊ έδειχνε σημάδια αποκλιμάκωσης. Ο τζίρος ανήλθε στα 32,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,6 κατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...