Αρχείο

«Φωτιά» στη Μ.Θάλασσα: Σφοδρή σύγκρουση Ρωσίας-ΗΠΑ για την θάλασσα του Αζόφ - Στρατιωτικό μπλόκο στις βλέψεις Ουάσινγκτον-Κιέβου

Άμεση εξάπλωση της «πυρκαγιάς» που προκλήθηκε από τους Τούρκους σε Α.Μεσόγειο και Αιγαίο, έχουμε τώρα και στην Μαύρη θάλασσα λόγω της μεγάλης κόντρας ΗΠΑ-Ρωσίας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε με όλες τις τιμές ότι θα μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της Ουκρανίας να φιλοξενήσει στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα του Αζόφ, ειδικά με τα προτεινόμενα από τις ΗΠΑ αμερικανικά αντιτορπιλικά O.H.Perry.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ήταν κατηγορηματικός όταν δήλωσε ότι η διμερή αμυντική συμφωνία με την Ουκρανία απαγορεύει τις στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή γύρω από την Αζοφική θάλασσα χωρίς το πράσινο φως από τη Μόσχα.

«Τώρα, η Ουκρανία θέλει να διενεργήσει ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Αζοφική Θάλασσα, αλλά αυτό θα είναι αδύνατο να γίνει, διότι η συμφωνία με την Ουκρανία απαιτεί αμοιβαία συναίνεση για τη διέλευση των πολεμικών πλοίων στη περιοχή αυτή», δήλωσε ο Λαβρόφ σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι στιγμής, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν έχουν εκδηλώσει την πρόθεση τους να στείλουν πολεμικά πλοία στην Αζοφική θάλασσα με την δικαιολογία ουκρανικών ναυτικών ασκήσεων.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, όλες όμως αυτές οι ενέργειες του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, είναι προκλητικές.

«Η συσσώρευση των όπλων στα σύνορα μας, η διάθεση εκσυγχρονισμού των υποδομών μεταφορών στην Ευρώπη, έτσι ώστε τα αμερικανικά βαρέα όπλα και κατά πάσα πιθανότητα τα όπλα των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ να φτάσουν κοντά στα σύνορά μας και στην συνέχεια στην Κίνα μέσω Γεωργίας και Μαύρης Θάλασσας, είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε επίσης ότι η δημιουργία αμερικανικής βάσης στο έδαφος της Πολωνίας θα είναι μια άμεση παραβίαση της συμφωνίας Ρωσίας-ΝΑΤΟ, με την Μόσχα να ετοιμάζεται να αντιδράσει σε αυτές τις διαδικασίες, δεδομένου ότι αφορούν άμεσα την ασφάλεια της.

«Όλες οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες, η ανάπτυξη των γερμανικών στρατευμάτων, δυνάμεων του Καναδά, της Αγγλίας, αποτελούν μια άμεση παραβίαση των συμφωνιών του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ, το οποίο απαγορεύει την ανάπτυξη σημαντικών δυνάμεων μάχης σε μόνιμη βάση στην επικράτεια των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη», είπε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή στο πλαίσιο προγράμματος οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν φρεγάτες τύπου Oliver Hazard Perry στην Ουκρανία.

Μέσω του στρατιωτικού επιτετραμμένου της πρεσβείας τους, οι Αμερικανοί έστειλαν επιστολή στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας με επίσημη πρόταση για να βοηθήσουν τις Ναυτικές Δυνάμεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μεταξύ αυτών που προτείνονται είναι και το ζήτημα της απόκτησης των φρεγατών τύπου Oliver Hazard Perry.

Οι φρεγάτες τύπου Oliver Hazard Perry κατασκευάστηκαν κατά τα έτη 1975-2004. Συνολικά 71 φρεγάτες κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, την Αυστραλία και την Ταϊβάν.

Τώρα, εκτός από τις ΗΠΑ, είναι σε υπηρεσία στους στόλους Τουρκίας, Ταϊβάν, Αυστραλίας και Ισπανίας.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ουκρανία είναι ήδη ενθουσιασμένα για την "κολοσσιαία ανάπτυξη" πολεμικής ικανότητας των ουκρανικών ναυτικών δυνάμεων στην Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία όμως από την πλευρά της θα μεταφέρει και θα ναυπηγήσει ακόμα πιο πολλές μονάδες επιφανείας στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, σε μια προσπάθεια να καλύψει όλες τις περιπτώσεις στην θάλασσα αυτή, ενώ θα λοξοκοιτάζει πάντα τα Στενά και την αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη.

Τώρα όμως εξηγούνται σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Πούτιν για πυρηνικό πόλεμο: Εμείς θα πάμε κατευθείαν στον παράδεισο, ενώ αυτοί απλά θα γίνουν σκόνη), οι αλλόκοτες δηλώσεις του Ρώσου ηγέτη για πυρηνικό πόλεμο.

«Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μόνο αφού είναι βέβαιη ότι ένας πιθανός επιτιθέμενος θα ξεκινήσει κάποιο χτύπημα ενάντια σε αυτήν”, δήλωσε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Και εμείς, ως θύματα της επιθετικότητας, θα πάμε κατευθείαν στον παράδεισο ως μάρτυρες, ενώ αυτοί απλά….πουφ (θα γίνουν σκόνη)”, είπε ο Πούτιν, προκαλώντας το κοινό να γελάσει.

«Επειδή δεν θα έχουν ακόμη χρόνο να μετανιώσουν», ανέφερε.

Στην ουσία όμως οι δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου αφορούσαν σοβαρότατο «μήνυμα» του στις ηγεσίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, για να μην προχωρήσουν τα σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας, τα οποία δεν πρόκειται και αυτήν την φορά να ευοδωθούν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...