Κύπρος

Υψηλές οι επιδόσεις του κυπριακού τραπεζικού συστήματος

Tον έκτο ψηλότερο Δείκτη Κάλυψης Ρευστότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

Βάσει στοιχείων του 2017, ο δείκτης κάλυψης ρευστότητας του κυπριακού τραπεζικού συστήματος ξεπερνά το 250%, υπερβαίνοντας το 147% που είναι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το κυπριακό τραπεζικό σύστημα βασίζεται σε πολύ υψηλό ποσοστό στις καταθέσεις για να πληροί τις απαιτήσεις ρευστότητας. Ειδικότερα, το 20% έναντι των συνολικών περιουσιακών στοιχείων των ρευστών διαθεσίμων προέρχεται από καταθέσεις και μόλις το 5% από τίτλους και άλλα άμεσα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία κατηγορίας 1, όπως μετρητά και καταθέσεις σε Κεντρικές Τράπεζες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...