Κοινωνία

Υπόθεση Λαγούδη: «Θα αποδείξω την αθωότητά μου», λέει ο γιατρός

«Είμαι αθώος, θα αποδείξω την αθωώτητά μου». Με αυτές τις λέξεις ο άνθρωπος που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της Ειρήνης Λαγούδη προσπαθεί να απομακρύνει από πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο γιατρός και πρώην σύντροφος της Ειρήνης Λαγούδη σε όσα λέει σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του, τους ξεκαθαρίζει πως «δεν γνωρίζει τίποτα και δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά». Με κατηγορηματικό τρόπο τους λέει: «Είμαι αθώος».

Ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί από τον Εισαγγελέα Αγρινίου για κατάθεση σχετικά με το θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη, ενώ οι διωκτικές αρχές αναμένουν από τον γιατρό να παρουσιαστεί οικειοθελώς αφού αν δεν γίνει αυτό θα εκδοθεί ένταλμα συλλήψεώς του, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Ήδη από την πρώτη στιγμή που η άτυχη Ειρήνη βρέθηκε μισοκαμμένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της και οι πρώτες υποψίες συγγενών και φίλων έπεσαν πάνω στον γιατρό εκείνος δήλωνε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στο θάνατο της 44χρονης και ότι είναι καθαρός. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για όλους. Έχουν ειπωθεί ακρότητες και δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω σε όλα αυτά. Δεν έχω ορίσει δικηγόρο γιατί δεν υπάρχει λόγος. Εδώ είμαι στο ιατρείο μου. Είμαι καθαρός, δεν έχω καμία εμπλοκή», είχε αναφέρει, χαρακτηριστικά λίγες ώρες αφού βρέθηκε το πτώμα της Ειρήνης Λαγούδη σε απόμερο μέρος της λίμνης Τριχωνίδας.

Τι ήταν όμως αυτό που άλλα την αιτία θανάτου και την άσκηση ποινικών διώξεων για σύσταση συμμορίας, απόπειρα εμπρησμού, ανθρωποκτονία από πρόθεση και ηθική αυτουργία στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη. Την ώρα που οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αυτοχειρία;

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας τα ίχνη αιθάλης έξω από την καμπίνα του αυτοκινήτου, αλλά και τα ίχνη από της πατημασιές του θύματος στην εσωτερική οροφή του οχήματος καθώς και τα διάσπαρτα προσωπικά αντικείμενα της Ειρήνης Λαγούδη στο χώρο γύρω από το αυτοκίνητο υποδήλωναν ότι το θύμα είχε παλέψει με τους δολοφόνους της.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους οι αυτουργοί της δολοφονίας είχαν μελετήσει πάρα πολύ καλά το έγκλημά τους. Είχαν παρασύρει την Ειρήνη στη ερημική τοποθεσία με την πρόφαση πως έμεινε από καύσιμα, όταν μάλιστα η 44χρονη είχε σταματήσει πριν φθάσει στη λίμνη σε βενζινάδικο και γέμισε ένα δοχείο με 20 λίτρα πετρέλαιο. Αυτό το μπιτόνι βρέθηκε σχεδόν άδειο και για την οικογένεια αυτό σημαίνει πως κάποιος την παρέσυρε στο σημείο με την πρόφαση πως έμεινε από καύσιμα.

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που εντόπισαν οι δικηγόροι και οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας οι δράστες πήραν το κινητό τηλέφωνο της Ειρήνης Λαγούδη και έστελναν μηνύματα αποπροσανατολιστικά υπονοώντας ότι η 44χρονη έκανε σοβαρές σκέψεις να δώσει τέλος στη ζωή της. Μάλιστα το κινητό τηλέφωνο συνέχισε να εκπέμπει σήμα από το Αιτωλικό ενώ κάποια ύποπτα γραπτά μηνύματα εστάλησαν μετά την εκτιμώμενη ώρα θανάτου της άτυχης Ειρήνης.

Ο αδελφός και τα παιδιά της 44χρονης γυναίκας από την πρώτη στιγμή επέμεναν ότι ο θάνατος της αγαπημένης τους Ρηνούλας δεν ήταν αυτοκτονία αλλά μια καλά οργανωμένη δολοφονία με τα κίνητρα των δραστών να είναι κυρίως προσωπικά αλλά και οικονομικά. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας τα σοβαρά λάθη που έγιναν κατά τις έρευνες της αστυνομίας ενδεχομένως να οδηγούσαν την υπόθεση στο αρχείο, αρχειοθετώντας την ως αυτοκτονία. Για παράδειγμα η αυτοψία στο αυτοκίνητο όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι της οικογένειας Λαγούδη, δεν έγινε από το ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής αλλά από αστυνομικούς ενώ ήταν και μεγάλο λάθος το ότι οι αστυνομικοί μετακίνησαν το αυτοκίνητο της 44χρονης το ίδιο βράδυ που εντοπίστηκε κάτι που για τους ειδικούς ήταν μια λανθασμένη απόφαση.

Αυτή τη στιγμή η οικογένεια της άτυχης Ειρήνης Λαγούδη αισθάνεται εν μέρει δικαιωμένη αφού περιμένει να τιμωρηθούν με τον πλέον παραδειγματικό τρόπο οι αυτουργοί του φόνου της αγαπημένης τους Ρηνούλας. Ενώ όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες όταν κληθούν όλα τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται από τις Διωκτικές αρχές για να καταθέσουν σχετικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...