Οικονομία

ΤτΕ: Η αναβάθμιση των ελληνικών ομολόγων δεν αρκεί για βιώσιμη ανάπτυξη

Στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για προσέλκυση επενδύσεων αναφέρθηκε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Μουρμούρας, σε ομιλία του στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης. 

Στην ομιλία του με θέμα τις προκλήσεις της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, ο κ. Μουρμούρας τόνισε ότι κεντρικός στόχος της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων σε investment grade. Όμως, επισήμανε ότι η αναβάθμιση αποτελεί αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για μια βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να συνεχιστούν οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις με τους εταίρους μας και να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων από την αλλοδαπή μέσα και από τη δραστική μείωση των συντελεστών φορολόγησης των εταιρικών κερδών.

Συναντήσεις και επαφές με παράγοντες της Wall Street

Κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μουρμούρας είχε συναντήσεις με παράγοντες της Wall Street. Μάλιστα, μετά από πρόσκληση του Stern Schοol of Βusiness του New York University έδωσε το παρών στη βιβλιοπαρουσίαση της β' έκδοσης του τελευταίου του βιβλίου για τη νομισματική πολιτική.

Για το βιβλίο, καθώς και για τον συγγραφέα, μίλησαν ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρώην Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και νυν Πρόεδρος της Goldman Sachs, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, Καθηγητής του LSE και του NYU, Lord Mervyn King, ο βραβευμένος με Nobel Οικονομικών Επιστημών, Καθηγητής Robert Engle, καθώς και οι συνάδελφοί του Καθηγητές στο ΝΥU Stern School of Business, Matthew Richardson και Lawrence White.

Επίσης, ο κ. Μουρμούρας πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία στο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της ισπανικής τράπεζας BBVA με θέμα «ECB Τapering and how the market will adapt to the Post-PSPP World: From QE to QT».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο υποδιοικητής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με σημαντικούς παράγοντες της ελληνικής ομογένειας, καθώς επίσης και με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...