Κόσμος

Τρομοκράτες από το Τουρκμενιστάν στην υπηρεσία του Ερντογάν πολεμούν τον Άσαντ

Η εφημερίδα αραβικής γλώσσας αλ-Γουατάν έκανε λόγο για την πλήρη στήριξη της Τουρκίας σε τρομοκράτες του Τουρκιστάν, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα τους παρείχε πρόσβαση στο έδαφος της Συρίας για την εδραίωσή τους στην περιοχή

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τρομοκράτες από το Τουρκιστάν μπήκαν στη Συρία στα τέλη του 2013 μαζί με τις οικογένειές τους και τοποθετήθηκαν στις όμορες περιοχές με την Τουρκία στα βόρεια βουνά της Συρίας και δυτικά του Ιντλίμπ.

Η εφημερίδα επίσης δήλωσε ότι ο αριθμός των μαχητών του Τουρκιστάν αυξήθηκε σε 7.000 στις αρχές του 2016, προσθέτοντας ότι άλλες ομάδες τρομοκρατών προσχώρησαν στις τάξεις τους αργότερα.

Οι τρομοκράτες του Τουρκιστάν φαίνεται να έχουν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό βαρέων όπλων στην προβλεπόμενη από τη Συμφωνία του Σότσι, αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και σε περιοχές 10 χιλιόμετρα μακριά από τις θέσεις του Συριακού Στρατού, ενάντια στον οποίο εξαπολύει επιθέσεις σε συνεργασία με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο ιστότοπος ειδήσεων Sputnik στην αραβική γλώσσα αναφέρει μια ενημερωμένη πηγή, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία βρίσκεται πίσω από την καθυστέρηση στη μεταφορά όλων των τρομοκρατικών ομάδων στη Βόρεια Συρία για να προετοιμάσει το έδαφος για την επιστροφή των πολιτών στα χωριά τους και τις πόλεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Τουρκία βοηθά αυτές τις ξένες τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Τουρκιστάν, του Τουρκμάν και άλλων αγωνιστών που θεωρούν τους εαυτούς τους ως απομεινάρια της οθωμανικής κυβέρνησης, στη Βόρεια Συρία και εμποδίζουν τους Σύρους μαχητές να διαμένουν στην περιοχή αυτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...