ΗΠΑ

Τραμπ και Μελάνια για τα «τρομοδέματα»: Ανανδρες επιθέσεις, ποταπές ενέργειες -Η πολιτική βία δεν έχει θέση στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ καταδίκασαν τα τρομοδέματα που εστάλησαν σε πολιτικούς και ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για άνανδρες επιθέσεις, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε έκκληση υπέρ της ενότητας.

«Η ασφάλεια των Αμερικανός είναι η ύψιστη και απόλυτη προτεραιότητά μου», δήλωσε ο Τραμπ σε προγραμματισμένη εκδήλωση στον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε για την αποστολή εκρηκτικών μηχανισμών- μεταξύ άλλων στον Μπαράκ Ομπάμα, την Χίλαρι Κλίντον και το CNN- από το FBI, τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφάλειας και τη Μυστική Υπηρεσία.

«Οι μηχανισμοί εξετάζονται από κορυφαίους πυροτεχνουργούς. Είναι σε εξέλιξη ομοσπονδιακή έρευνα. Ολο το βάρος της κυβέρνησης είναι σε αυτήν, προκειμένου οι υπεύθυνοι για αυτές τις ποταπές ενέργειες να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Σε αυτές τις εποχές πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι απειλές και ενέργειες πολιτικής βίας δεν έχουν καμία θέση στις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Τραμπ.

«Είμαστε εξαιρετικά θυμωμένοι, ταραγμένοι, δυσαρεστημένοι για τα όσα είδαμε αυτό το πρωί και θα διαλευκάνουμε την υπόθεση», δήλωσε ακόμη.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Μελάνια Τραμπ. «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτές τις άνανδρες επιθέσεις. Καταδικάζω απερίφραστα όσους επιλέγουν τη βία. Είμαι ευγνώμων στη Μυστική Υπηρεσία και τις τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές για τα όσα κάνουν καθημερινά για να μας κρατούν ασφαλείς. Καλώ τον κόσμο σε όλη τη χώρα να επιλέγουν την καλοσύνη και όχι το μίσος», τόνισε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ