ΗΠΑ

Τραμπ για το μακελειό στο Πίτσμπουργκ: Φρικτό αυτό που συμβαίνει με το μίσος στη χώρα μας

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο άκουσμα της είδησης του μακελειού με τους οκτώ νεκρούς σε συναγωγή του Πίτσμπουργκ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι είναι φρικτό αυτό που συμβαίνει με το μίσος στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. «Κάτι πρέπει να γίνει», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ερωτηθείς για τους νόμους περί κατοχής όπλων, έπειτα και από την επίθεση στη συναγωγή, απάντησε ότι «η επίθεση λίγο έχει να κάνει με αυτό», ενώ τόνισε ότι «εάν υπήρχε προστασία εντός, τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα».

Νωρίτερα, σε μήνυμά του στο Twitter, o Τραμπ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλά θύματα στο Πίτσμπουρκγκ. «Παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν στο Πίτσμπουργκ. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο. Άνθρωποι στην περιοχή Squirrel Hill πρέπει να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί. Προσοχή στον ένοπλο. Ο Θεός μαζί σας»!

Λίγη ώρα αργότερα σε δεύτερο μήνυμά του υπογράμμισε ότι «τα γεγονότα στο Πίτσμπουργκ είναι πολύ πιο λυπηρά από ό,τι θεωρούνταν αρχικά. Μίλησα με τον δήμαρχο και τον κυβερνήτη για να τους ενημερώσω ότι η Ομποσπονδιακή Κυβέρνηση είναι και θα είναι μαζί τους. Θα μιλήσω στα μέσα ενημέρωσης σύντομα και θα κάνω περαιτέρω ανακοινώσεις».

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1056200966809288704

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1056220576098992129

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ