Τεχνολογία

Το DS X E-Tense που έκλεψε την παράσταση στο Παρίσι (Βίντεο)


Μερικούς μήνες μετά την ηλεκτρονική παρουσίασή του, το X E-Tense, το εντυπωσιακό δηλαδή πρωτότυπο το οποίο δημιούργησε η DS Automobiles ως μία πρόγευση του πως θα είναι η αυτοκίνηση το 2035, πρωταγωνίστησε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ

Παίζοντας… εντός έδρας, το παρακλάδι της Citroen ήθελε να εντυπωσιάσει και το κατάφερε. Το X E-Tense δέσποζε στο περίπτερο της μάρκας. Όχι πια με ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες αλλά κατασκευασμένο σε κλίμακα 1:1.

Και ήταν όσο εντυπωσιακό το περιμέναμε! Αποτελεί λοιπόν μία ερμηνεία του πως θα είναι τα sportscars μετά από 17 χρόνια. Όπως ενδεχομένως αντιλαμβάνεστε, αποτελώντας παράλληλα και ωδή στο παρελθόν.

Βλέπετε θυμίζω λίγο τα πρώτα σπορ οχήματα, μας ταξιδεύει στο ξεκίνημα των sportscars αλλά φυσικά, ενσωματώνοντας όσα απαιτεί… το αύριο της αυτοκίνησης!

Ο διπλός χαρακτήρας δεν περιορίζεται μόνο στις αναφορές του χθες σε ένα όχημα του αύριο αλλά επεκτείνεται και στη διάταξή του. Βλέπετε η αριστερή πλευρά, έχει θέση για έναν. Με ανοιχτή καμπίνα, ως ένα παραδοσιακό roadster.

Δεξιά ου, υπάρχει σκέπαστο και κάτω από εκεί συναντά κανείς δύο θέσεις για επιβάτες. Λάμπει όμως διά της απουσίας του το τιμόνι καθώς ενώ η μία πλευρά του νομίσματος καθρεφτίζει την απόλαυση της οδηγικής εμπειρίας, η άλλη δείχνει την φυσική εξέλιξη των μετακινήσεων με οχήματα τεχνολογίας αυτόματης οδήγησης.

Το πρωτότυπο DS X E-Tense έχει πλαίσιο από ανθρακονήματα, ειδικό σύστημα ενεργών αναρτήσεων ενώ εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 540 ίππων, οι οποίοι όμως μπορούν να προσφέρουν 1.360 ίππους όταν επιλεγεί το ειδικό mode οδήγησης για πίστα.

Δείτε το εν δράσει, στο video που ακολουθεί…

https://players.brightcove.net/5420905004001/default_default/index.html?videoId=5843270259001

newsauto.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ