Κόσμος

Το τελευταίο πράγμα που κάνουν τα κατοικίδια πριν πεθάνουν

Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αποχωριστούμε τα αγαπημένα μας κατοικίδια, η αποδοχή αυτής της απώλειας μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολη. Τόσο μάλιστα που πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιδίων αποφασίζουν να μην είναι στο χώρο τη στιγμή που το ζωάκι τους υποβάλλεται σε ευθανασία από τον κτηνίατρο, λέει ο Independent.

Η φιλόζωος Jessi Dietrich από τις ΗΠΑ είχε διάφορες ιατρικές περιπέτειες με τον εγχειρισμένο γάτο της και πρόσφατα ξαναπήγε στον κτηνίατρο για τον καθιερωμένο έλεγχο. Όλα πήγαν καλά.

Η όλη εμπειρία πάντως συμφιλίωσε την Jessi με την ιδέα του θανάτου του γάτου της και γι’ αυτό ρώτησε τον κτηνίατρό της ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα σχετικά με την ευθανασία μικρών ζώων. Η απάντηση, η οποία έχει λάβει σχεδόν 200.000 likes στο Twitter, συγκλονίζει:

«Ρώτησα τον κτηνίατρό μου ποιο είναι το δυσκολότερο κομμάτι της δουλειάς του και μου είπε όταν πρέπει να κάνει ευθανασία.

Το 90% των ιδιοκτητών δεν θέλουν να βρίσκονται στο χώρο όταν γίνεται η ένεση.

Οπότε, στις τελευταίες στιγμές τους τα ζώα, που δεν ξέρουν τι γίνεται και τι πρόκειται να τους συμβεί, ψάχνουν απεγνωσμένα με το βλέμμα τους τον ιδιοκτήτη τους.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτό με έκανε κομμάτια.»

Η συνειδητοποίηση πως το τελευταίο πράγμα που κάνουν τα ζώα πριν κλείσουν τα μάτια τους είναι να αναζητήσουν -μάταια- εμάς, και πως το τελευταίο πράγμα που νιώθουν είναι το άγχος που τους δημιουργεί η απουσία μας έκανε την Jessi να γράψει: «Γι’ αυτό το λόγο σκοπεύω να κρατάω γερά το φίλο μου τον Rick, όταν έρθει η ώρα του, μαζί με όλα τα αγαπημένα του παιχνίδια, παρ’ όλη τη στενοχώρια μου».

Και συμπλήρωσε: «Δεν ήθελα να σας στενοχωρήσω, απλά να ενημερώσω! Συγγνώμη».

lifo.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ