Εκκλησία

Το πρώτο κινητό τζαμί στην Ιαπωνία

Μουσουλμανικές προσευχές...καθ΄οδόν! Στην περιφέρεια Τσίμπα, στην Ιαπωνία, δημιούργησαν ένα "κινητό τζαμί" που επιτρέπει στους μουσουλμάνους στην περιοχή του Καντό να τελούν συλλογική προσευχή. Το έργο αναπτύχθηκε με αφορμή το στοίχημα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, διοργανώσεις που θα διεξαχθούντο 2020.

Όταν το κινητό τζαμί προσωράει κατά μήκος του δρόμου, μοιάζει με ένα συνηθισμένο φορτηγό με μήκος 12 μ. και πλάτος 2,5 μ. Αλλά αφότου παρκάρει, μέσα σε λίγα λεπτά το φορτηγό μετατρέπεται σε δωμάτιο 6 μέτρων πλάτους με αίθουσα προσευχής συνολικής επιφάνειας 48 μ., η οποία μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 50 άτομα. Ο τροχοφόρος ναός είναι εξοπλισμένος με κλιματισμό και νερό για απόπλυση.

Σημειώνεται ότι η ιδέα ενός «κινητού τζαμιού» ενσωματώνει την ιαπωνική έννοια της ομοιογένειας (φιλοσοφία της πνευματικής φιλοξενίας, η οποία στοχεύει στην πρόβλεψη των επιθυμιών των επισκεπτών και στη δημιουργία των πιο άνετων συνθηκών). "Είμαι βουδιστής, αλλά ήθελα να δημιουργήσω ένα περιβάλλον ώστε όλοι να μπορούν να προσευχηθούν με ευκολία", εξηγεί ο Yasuharu πρόεδρος της επιτροπής για την ανέγερση του συγκεκριμένου τζαμιού . Στο μέλλον, προβλέπεται η εμφάνιση και ενός δεύτερου τέτοιου τζαμιού στη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ