Κυβέρνηση

Το «καρφί» του ΥΕΘΑ προς Κοτζιά για ψυχίατρο

Ενα φαρμακερό καρφί επεφύλαξε ο Πάνος Καμμένος για τον Νίκο Κοτζιά.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών ο ΥΕΘΑ τόνισε: "Δεν υπάρχει συμβουλευτικού χαρακτήρα είναι για τους ψυχιατρους αυτά. Άρθρο στο σύνταγμα των σκοπίων , που να λεει για συμβουλευτικό χαρακτήρα δεν υφίσταται." Υπενθυμίζεται ότι τόσο στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ την βραδιά του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου αλλά και στις συνεντεύξεις του έχει χρησιμοποιήσει διακριτά στον όρο του συμβουλευτικό ρόλου της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Ο κ. Καμμένος από την άλλη επεσήμανε ότι ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για το plan B που συζήτησε στο State Department με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ, αλλά όπως υπογράμμισε δεν την εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική. Υποστήριξε μάλιστα ότι ήταν υποχρέωση από μέρους του, ως κυβερνητικός εταίρος, να εκφράσει στην αμερικανική διπλωματία την διαφωνία του με τη συμφωνία των πρεσπών και να παρουσιάσει ια εναλλακτική λύση.

Διέψευσε μάλιστα τα δημοσιεύματα που ήθελαν να έχει μιλήσει έντονα με τον πρωθυπουργό ενόσω βρισκόταν στην Αμερική, ότι θα συναντηθεί σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα, και όπως τόνισε χαρακτηριστικά: Και σήμερα και αύριο και μεθαύριο τα πουμε. Θα τον βλεπω καθε μερα. Με τον πρωθυπουργό θελω να ξερετε ότι είναι μια πολύ εντιμη θέση. Και ποτέ σε αυτή τη σχέση δεν μπήκε άλλος παρονομαστής παρα την κοινή βούληση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ