Πολιτική

Το ακούσαμε και αυτό! Σόιμπλε: Η κατηγορία ήταν ότι ήμουν πολύ γενναιόδωρος με την Ελλάδα

Περίμενες ποτέ πως θα το ακούσεις αυτό; Και όμως οι Ευρωπαίοι εταίροι θεωρούν πως στάθηκαν πολύ γενναιόδωροι και επιεικείς με την Ελλάδα. Και όχι μόνο αυτό αλλά κατακρίνουν και τους πολιτικούς τους ηγέτες για αυτή της την μαλθακότητα απέναντι στη χώρα μας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στη διαμάχη με την ιταλική κυβέρνηση η Κομισιόν αποφάσισε για πρώτη φορά να απορρίψει έναν εθνικό προϋπολογισμό, προχωρά σε έναν παραλληλισμό με την Ελλάδα.

«Θα χαιρόμουν εάν όλοι αυτοί που τα λένε σήμερα αυτά για την Ιταλία με είχαν στηρίξει όταν προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε στους Έλληνες ότι πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες». Ο ίδιος αντικρούει πάντως την κατηγορία ότι στο παρελθόν «το παρατράβηξε» με την Ελλάδα.

«Όχι. Η κατηγορία στο κοινοβούλιό μου ήταν ότι ήμουν πολύ γενναιόδωρος με την Ελλάδα. Και αυτό ήταν αλήθεια, διότι οι Έλληνες δεν τηρούσαν τους κανόνες. Ωστόσο, όλα αυτά τα κάναμε με τον κατάλληλο τρόπο», τόνισε, μιλώντας στην Deutsche Welle ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος, σημειωτέον, εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους πολιτικούς της χώρας του,

Ο Σόιμπλε, σχολίασε, επίσης, το θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την προαναγγελθείσα αποχώρηση της Άγκελα Μέρκελ από την προεδρία της CDU και την καγκελαρία.

«Πιστεύω ότι έλαβε τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή. Λόγω των διδαγμάτων της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, η θέση ενός εκλεγμένου καγκελαρίου στο Σύνταγμά μας είναι πολύ ισχυρή. Ένας εκλεγμένος καγκελάριος μπορεί να αποπεμφθεί παρά τη θέλησή του μόνον εάν η πλειοψηφία της γερμανικής Βουλής εκλέξει άλλο καγκελάριο. Και, με όλο το σεβασμό, υπό τις παρούσες συνθήκες στην Bundestag αυτό θα ήταν αδιανόητο. Η θέση της λοιπόν είναι ισχυρή λόγω του Συντάγματος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...