Εσωτερική Ασφάλεια

Τουρκικό σχέδιο αποσταθεροποίησης στον Έβρο: Εισήλθαν 200 μετανάστες σε μία μέρα - «Κύμα» ανησυχίας στην Ελλάδα (Βίντεο)

Περίπου 200 μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενοι από Τουρκία πέρασαν σήμερα στον Έβρο, σε μια απ' τις πιο μαζικές εισροές σε μια μόνο ημέρα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρέθηκαν στην περιοχή της Κανδύλης και ακολούθως μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας, όπου πραγματοποιείται μια πρώτη καταγραφή. Πολλοί απ' αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται απ' το Ιράκ.

Πρόκειται ουσιαστικά, για ένα τεράστιο κύμα μεταναστών από την άλλη πλευρά, η οποία όπως όλα δείχνουν έχει «ανοίξει την κάνουλα» και "γεμίζει" αφειδώς τον Νομό Έβρου με εκατοντάδες μετανάστες υλοποιώντας σαφώς ένα σχέδιο υβριδικού πολέμου κατά της Ελλάδος.

Αυτό όμως που έχει θορυβήσει πολλούς Έλληνες αμυντικούς αναλυτές είναι οι εντελώς «αυθόρμητες καθιστικές διαμαρτυρίες των προσφύγων/μεταναστών στην μέση του οδοστρώματος στον Έβρο».      

Αυτό που έγινε σήμερα στην Ορεστιάδα ήταν το δεύτερο κρούσμα μέσα στον μήνα Οκτώβριο (το προηγούμενο έγινε στις 02 Οκτωβρίου 2018) από μετανάστες που μόλις είχαν περάσει από το τουρκικό έδαφος και από το στυγνό τουρκικό καθεστώς, σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και δεν υπήρχε κανένας λόγος να δράσουν με αυτόν τον τρόπο.   

Απότοκο αυτής της ενέργειας ήταν η διακοπή των κινήσεων αυτοκινήτων σε μια ζωτική αρτηρία, ακόμα και των στρατιωτικών οχημάτων των ελληνικών στρατιωτικών παραμεθόριων μονάδων στην άκρως ευαίσθητη περιοχή του Έβρου.

Ποιος ακριβώς «έσπρωξε» αυτούς τους ανθρώπους να κλείσουν εθνικό οδικό δίκτυο σε έναν τόσο ευαίσθητο για την εθνική ασφάλεια νομό;

Σε συνδυασμό, το τελευταίο διάστημα με άλλες αυθόρμητες «διαμαρτυρίες» άλλων προσφύγων στην Μαλακάσα, Μόρια και άλλου, έχουμε ένα «κύμα ανησυχίας» στην ελληνική επικράτεια, το οποίο δεν είναι κατανοητό για ποιόν λόγο συμβαίνει.

Οι πρόσφυγες κατηγορούν την ελληνική πολιτεία ότι αθέτησε την υπόσχεση που τους είχε δοθεί για άμεση μετακίνησή τους σε σπίτια και ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα εδώ και μέρες να περιφέρονται σε δρόμους της Αθήνας και να κοιμούνται όπου βρουν.

Μήπως όμως "πίσω από όλα είναι το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο επιχειρεί μ’ αυτήν την υβριδικού τύπου "δράση", να προκαλέσει στην χώρα μας αποσταθεροποίηση ενόψει των σχεδίων στα ενεργειακά ζητήματα σε Αιγαίο και Κύπρο;

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο (Σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδος; – Στo τουρκικό συμβούλιο ασφαλείας ο επικεφαλής της SADAT – Eτοιμάζουν «μαύρες επιχειρήσεις»), είχαμε αναφέρει την απορία μας για την παρουσία στο τελευταίο τουρκικό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, του επικεφαλής της ιδιωτικής μισθοφορικής εταιρείας SADAT.

Οι ειδικοί είχαν εκτιμήσει το γεγονός ως προοίμιο άσχημων εξελίξεων και τουρκικών «μαύρων επιχειρήσεων» κατά της Ελλάδος.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο αυτό συμβούλιο, η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Σε εκείνο το τραπέζι ακούστηκαν πολλά και αποφασίστηκαν ακόμα περισσότερα "για να «πεισθεί» η χώρα μας για τα ενεργειακά αιτήματα της Τουρκίας».

Η πολιτική των ομήρων, οι συνεχείς διώξεις και οι κατηγορίες κατά της Ελλάδος ως χώρας που προστατεύει γκιουλενιστές και Κούρδους, από το σημερινό τουρκικό καθεστώς,  αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την υποψία δράσης της ΜΙΤ και στον Έβρο, εκτός των καταυλισμών στα νησιά, σύμφωνα με κουρδικές πηγές.  

Οι Τούρκοι του ΑΚΡ μάλιστα για να μην ξεχνιόμαστε, προμήθευαν μέχρι πρότινος, όπλα και πυρομαχικά τους Τζιχαντιστές και πούλαγαν παράνομο πετρέλαιο από Ιράκ και Συρία.

Αυτό το σημερινό καθεστώς στην Άγκυρα είναι ικανό για όλα στην κυριολεξία.

Κουρδικές πηγές ανέφεραν μάλιστα οτι το Τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας είναι επίσημα παραστρατιωτικό μιας και φέρεται να προετοιμάζει μυστικές επιχειρήσεις πιθανόν σε πολλά σημεία εκτός Τουρκίας.

Όλα αυτά σίγουρα έχουν θορυβήσει την ανωτάτη ελληνική στρατιωτική και αστυνομική ηγεσία καθώς και της υπηρεσίες πληροφοριών που αγρυπνούν αδιάκοπα για την ασφάλεια της χώρας μας.

Για αυτό και ο Α/ΓΓΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης ευρισκόμενος ΄σήμερα στις ΗΠΑ μίλησε για «τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας ενώ τόνισε την ιδιαίτερα παραβατική συμπεριφορά της στο Αιγαίο», σαφώς και ήξερε ακριβώς τις έλεγε και τι εννοούσε ο Αρχιστράτηγος, για να τον ακούσουν οι Αμερικανοί που ίσως να αναζητούν τώρα διόδους επικοινωνίας με τον Ερντογάν που παίζει σαφώς το παιχνίδι του.

Οι Τούρκοι κινούνται εδώ και δύο με τρία χρόνια ως «Οθωμανική αυτοκρατορία» στην Α.Μεσόγειο και αυτό είναι που έχει προκαλέσει οργή μεγάλες χώρες και  υπερδυνάμεις, αλλά και στις χώρες της περιοχής (Ελλάδα-Αίγυπτος-Ισραήλ-Κύπρος) για αυτό και ειδικά αυτές συνασπίστηκαν μπρος του κοινού οθωμανικού κινδύνου από το παρελθόν.

https://youtu.be/K2h4Hqep_Cw

https://youtu.be/zYsKJrf94U8

https://youtu.be/orzh29ky3wg

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...