Κόσμος

Τουρκία: Διπλωματικό αυτοκίνητο της Σ. Αραβίας βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε υπόγειο πάρκινγκ

Τούρκοι αστυνομικοί εντόπισαν σήμερα, Δευτέρα, ένα σαουδαραβικό όχημα που φέρει διπλωματικές πινακίδες, εγκαταλειμμένο σε έναν χώρο στάθμευσης στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν για τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Το μαύρο σεντάν με πινακίδες κυκλοφορίας «34 CC 1736» βρέθηκε σε ένα υπόγειο πάρκινγκ στη συνοικία Σουλτάνγκαζι, στα βόρεια προάστια της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι τουρκικές αρχές έχουν ζητήσει άδεια από το γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας και από την εισαγγελία της πόλης για να ερευνήσουν το όχημα.

Η δημόσια τηλεόραση TRT μετέδωσε εικόνες από το πάρκινγκ, που είναι αποκλεισμένο από αστυνομικούς, προσθέτοντας ότι το εν λόγω αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Κασόγκι. Έδωσε επίσης στη δημοσιότητα ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι η μαύρη Mercedes-Benz ανήκει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Σε βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες διακρίνεται εξάλλου ένα άλλο διπλωματικό αυτοκίνητο να σταματάει για λίγα λεπτά στο ίδιο πάρκινγκ, τις ημέρες μετά τον θάνατο του Κασόγκι.

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος σκοτώθηκε στις 2 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους και πολλά τουρκικά ΜΜΕ, το πτώμα του διαμελίστηκε μετά τον θάνατό του. Το Ριάντ, ενώ αρχικά διαβεβαίωνε ότι ο Κασόγκι είχε φύγει από το προξενείο, παραδέχτηκε τελικά ότι είναι νεκρός.

Οι τουρκικές αρχές ψάχνουν το πτώμα του δημοσιογράφου και τις τελευταίες ημέρες έψαξαν και σε ένα δάσος, κοντά στη συνοικία Σουλτάνγκαζι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...