Πολεμικό Ναυτικό

Τα πλοία του ΠΝ που πετάνε πάνω από τη θάλασσα - Δείτε εικόνες και βίντεο

Εντυπωσιάζουν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που πετάνε πάνω από τη θάλασσα. Ο λόγος για τα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς. Το Πολεμικό Ναυτικό έχει τέσσερα τέτοια πλοία.

Πρόκειται για το «ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ» (Ρωσική ονομασία της κλάσης ZUBR - Νατοϊκή ονομασία POMORNIK) που είναι σήμερα τα μεγαλύτερα σε μέγεθος αερόστρωμνα αποβατικά σκάφη (Air - Cushion Landing Craft) στον κόσμο και αποτελούν την τέταρτη γενιά αεροστρόμνων σκαφών.

Το ΠΤΜ (Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς) «ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ» είναι το πρώτο που παρελήφθηκε. Είναι Ρωσικής προελεύσεως. Ναυπηγήθηκε το 1993 στο ναυπηγείο της εταιρίας ALMAZ της Αγίας Πετρούπολης και παραδόθηκε στο Ρωσικό Ναυτικό το 1994 με τον αριθμό 717. Το έτος 2000 υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ της Ελληνικής και της Ρωσικής πλευράς σύμφωνα με την οποία θα γινόταν πλήρης επισκευή όλων των συστημάτων του σκάφους.

Από τον Οκτώβριο έως Νοέμβριο του 2000 διεξήχθησαν οι έλεγχοι του σκάφους εν όρμω (harbor trials) και εν πλω (sea trials) στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας. Η επίσημη παραλαβή του πλοίου από το Πολεμικό Ναυτικό και η ύψωση της Ελληνικής Σημαίας έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2001.

Το ΠΤΜ ΙΘΑΚΗ είναι το δεύτερο που παρελήφθηκε. Είναι Ουκρανικής προελεύσεως και σχεδιάσεως και ναυπηγήθηκε το 1992 στο ναυπηγείο της εταιρίας MORYE στη Θεοδοσία της Ουκρανίας..

Το ΠΤΜ ΖΑΚΥΝΘΟΣ είναι το τρίτο ΠΤΜ που παρελήφθηκε από το ΠΝ. Είναι Ρωσικής προελεύσεως και σχεδιάσεως.

Το ΠΤΜ Κέρκυρα L-182 είναι το τέταρτο Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) που παρελήφθηκε από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η επίσημη παραλαβή του πλοίου και η ύψωση της Ελληνικής Σημαίας έγινε στις 4 Ιανουαρίου 2005.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

  • Διαστάσεις: 57,3μ / 25,6μ / 21,9 μ
  • Εκτόπισμα: 555 τ
  • Αιώρηση: 2 Α/Σ ZORYA 10000 HP
  • Πρόωση: 3 Α/Σ ZORYA 10000 HP
  • Ταχύτητα: 60 κόμβοι
  • Πλήρωμα: 33
  • Οπλισμός: 2x ΑΚ 630 εξάκαννα Gatling των 30mm, 2 x MS-227 εκτοξευτές ρουκετών των 22 σωλήνων έκαστος, διαμέτρου 140mm
  • Μεταφορική ικανότητα: Τρία άρματα πενήντα τόνων, ή Δέκα ΤΟΜΠ, ή Οκτώ ΤΟΜΑ, ή Πεντακόσιοι στρατιώτες .Τα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) τύπου ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ (Ρωσική ονομασία ZUBR - Νατοϊκή ονομασία POMORNIK) είναι σήμερα τα μεγαλύτερα σε μέγεθος αερόστρωμνα αποβατικά σκάφη (Air - Cushion Landing Craft) στον κόσμο και αποτελούν την τέταρτη γενιά αεροστρόμνων σκαφών.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bCNvES-pxFY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...