Εσωτερική Ασφάλεια

Τα «ντου» του Ρουβίκωνα φέρνουν τα πάνω – κάτω στην αστυνόμευση

Μεγάλες αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στις περιπολίες στο κέντρο στην Αττική. Οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών έλαβαν τις σχετικές εντολές από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ σχετικά με το νέο πρόγραμμα αστυνόμευσης, μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην ΓΑΔΑ.

Πρόκειται για ένα νέο «δόγμα», το οποίο προέκυψε ύστερα από τις απανωτές επιθέσεις του Ρουβίκωνα, αλλά και από την γκετοποίηση περιοχών της Αθήνας.

Τι αλλάζει

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, σε αυτό το «δόγμα» δύο είναι οι βασικές αλλαγές. Η πρώτη είναι στην αλλαγή των βραδιών, η οποία πλέον θα γίνεται εκ περιτροπής.

Με λίγα λόγια δεν θα γίνονται όλες οι αλλαγές την ίδια ώρα σε όλη την Αττική, αλλά διαφορετική ώρα στα Νότια, στα Βόρεια κτλ.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή, είναι πως επεκτείνεται το ωράριο περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας, και πλέον θα φτάνει μέχρι τις 2 τα ξημερώματα. Μάλιστα σε περιοχές που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, οι περιπολίες θα είναι «ενισχυμένες» από ομάδες της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ.

Με λίγα λόγια… τριπλή περιπολία! Αναμένεται λοιπόν να φανούν στην πράξη τα αποτελέσματα.

Ενημέρωση από Γεροβασίλη και Παπακώστα στον Προκόπη Παυλόπουλο

Για το σχέδιο ενημέρωσαν τον Προκόπη Παυλόπουλο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, οι οποίες έγιναν δεκτές από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη «είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για θέματα αρμοδιότητος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη -έχετε μεγάλη εμπειρία. Για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν και την Ελληνική Αστυνομία, την αστυνόμευση, το καινούργιο σχέδιο που μπήκε από σήμερα στις 6 το πρωί, σε εφαρμογή της εμφανούς αστυνόμευσης. Και φυσικά, τα θέματα πυροσβεστικής και πολιτικής προστασίας. Επίσης, να σας ενημερώσουμε για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας στη χώρα. Θέματα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον να τα συζητήσουμε μαζί, με δεδομένο ότι αποτελούν συστατικά στοιχεία της διαρκούς διεκδίκησης για τη διεύρυνση της δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την ενημέρωση και τόνισε ότι είναι υποχρέωσή του να ενημερώνεται για κάθε Υπουργείο. «Πολύ περισσότερο, για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ. Καλή δύναμη», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...