Σκοπιανό

Τέρμα τα ψέματα, ο «ακρωτηριασμός» της Ιστορίας ξεκίνησε: «Σφαγέας ο Π. Μελάς» - Η επιτροπή Ελλάδας-Σκοπίων δημιουργεί τετελεσμένα

Βήμα-βήμα υλοποιείται η Συμφωνία των Πρεσπών σε Αθήνα και Σκόπια. Τη Δευτέρα το βράδυ το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ έδωσε το «πράσινο φως» στην πρόταση Ζάεφ για τις πρώτες αλλαγές του Συντάγματος. Εν συνεχία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Νίκο Κοτζιά η σύνθεση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας – ΠΓΔΜ, η οποία θα εξετάσει τα σχολικά βιβλία των δύο χωρών ώστε να αφαιρεθούν τυχόν εκφάνσεις αλυτρωτισμού.

Η εξέταση του σχολικού υλικού θα γίνει με βάση «αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα». Οι δύο χώρες είναι ισότιμες στην Επιτροπή και η κάθε μια αριθμεί επτά μέλη.

Το ελληνικό τμήμα αποτελείται από:

1. Μάρκο Μπόλαρη, Υφυπουργό Εξωτερικών, ως Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της Επιτροπής.
2. Σπυρίδωνα Σφέτα, Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
3. Νικόλαο Ζάικο, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
4. Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
5. Ιάκωβο Μιχαηλίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
6. Ευθύμιο Χαρλαύτη, Σύμβουλο Πρεσβείας Α΄, Α3 Διεύθυνση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών.
7. Αθανάσιο Λούπα, Υποψήφιο Διδάκτορα Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από πλευράς πΓΔΜ, όπως ανακοινώθηκε από την πλευρά των Σκοπίων, η Επιτροπή στελεχώνεται από τους:

1. Ambassador Victor Gaber, Head
2. Professor Dalibor Jovanovski, PhD, Member
3. Professor Nikos Chausidis, PhD, Member
4. Professor LjudmilSpasov, PhD, Member
5. Assistant Professor Ana Chupeska-Stanishkovska, PhD, Member
6. Professor FahriRamadani, PhD Member
7. Professor Kica Kolbe, PhD, Member.

Και κάπου εδώ ξεκινάνε τα προβλήματα. Ο ρόλος των μελών προκαλεί ανησυχία.

Αν ήταν ένας απλός καθηγητής οι δηλώσεις του θα χαρακτηρίζονταν γραφικές. Τώρα όμως χαρακτηρίζονται επικίνδυνες, καθώς ο Νίκος Τσαουσίδης είναι ένα από τα μέλη της σκοπιανής επιτροπής που θα ελέγξει και θα διορθώσει τα σχολικά βιβλία Ιστορίας και όχι μόνο,της Ελλάδας και των Σκοπίων. Θα πρέπει δηλαδή να διορθώσει αλυτρωτικές εκφράσεις, όταν ο ίδιος τις ασπάζεται.

Διαχωρίζει την Ελληνική από τη Μακεδονική ταυτότητα. Η επιλογή του δημιουργεί ερωτήματα. Επιλέχθηκε για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους ή για να θωρακίσει τις ακραίες απόψεις κάποιων γειτόνων μας;

Οι δηλώσεις του θυμίζουν τα σχολικά βιβλία των Σκοπίων. Θα έπρεπε να είχαν τίτλο «ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ». Γι' αυτούς ο Παύλος Μελάς είναι σφαγέας όπως γράφουν χαρακτηριστικά και οι μακεδονομάχοι δολοφόνοι. όπως αναφέρει το Star.

Την ίδια στιγμή, η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, ένα από τα μέλη της Επιτροπής για την αναθεώρηση των βιβλίων, αναφέρει πως η Ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι μία φαντασίωση! Ναι, αυτό το άτομο θα κρίνει την Ιστορίας και θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Δείτε το βίντεο από το 8:40 και μετά.

https://www.youtube.com/watch?v=bxkhmbvA0Yc&t=624s

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι έρχονται αλλαγές σε όλα, ακόμα και συνόρων; Πολύ πιθανό, οι χάρτες που έβγαλαν δυτικά ΜΜΕ πριν λίγες ημέρες, προεξοφλούν τετελεσμένα, τίποτα δεν έγινε τυχαία!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...