Κυβέρνηση

«Σύντροφος» κάρφωσε τον Πολάκη για τις φυλακίσεις – Το ηχητικό με παρέμβαση στην δικαιοσύνη

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το «φαινόμενο Πολάκη» για τη στάση του απέναντι στη Δικαιοσύνη. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν αρκέστηκε μόνο στη φράση, από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κανέναν φυλακή» αλλά περιέγραψε αναλυτικά τον τρόπο παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.

Το δεύτερο μεγάλο «αγκάθι» αφορά την κυβέρνηση, καθώς την ομιλία Πολάκη που αποκάλυψε το parapolitika.gr έχει ηχογραφήσει «σύντροφος» του αναπληρωτή υπουργού. Σύμφωνα με το νέο ηχητικό απόσπασμα ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει: «Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη αυτό που κάνει» και συμπληρώνει με μία παραίνεση προς όσους ήταν παρόντες.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο την υψηλή κουλτούρα. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε και δεν το αφήνουμε, αλλά πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότερο και πρέπει να βγαίνει και στον λόγο μας». Μάλιστα παραδέχεται ότι είναι κάτι επικίνδυνο, αλλά τονίζει ότι «έτσι είναι». Τελειώνοντας μάλιστα την επεξήγηση της αρχικής του φράσης για τις φυλακίσεις, καταλήγει στο τελικό συμπέρασμα: «Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω».

Η δήλωση Πολάκη προκάλεσε από την πρώτη στιγμή θύελλα αντιδράσεων: «Το ακούσαμε και αυτό σήμερα. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει φυλακίσεις για να μη συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Κατά τα λοιπά ο κ. Τσίπρας ψάχνει τον Ορμπαν στη Ν.Δ., ενώ ανέχεται σε ρόλο εισαγγελέα τον Παύλο Πολάκη», τόνισε η Ν.Δ. ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε στο Διαδίκτυο:

«Ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές εάν η κυβέρνηση βάλει κάποιους από τους πολιτικούς της αντιπάλους στη φυλακή. H Νέα Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών».
Ο Παύλος Πολάκης μάλιστα μετά τον σάλο που προκλήθηκε δεν έκανε πίσω, αλλά εξαπέλυσε νέα επίθεση στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως δεν είπε τίποτα διαφορετικό από… αυτό «που κουβεντιάζει όλη η Ελλάδα στα καφενεία και στις ταβέρνες». Η φράση του όμως προκάλεσε και εσωκομματικές αντιδράσεις. Ηταν χαρακτηριστική η θέση που εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης (Αθήνα 98.4): «Ούτε σε ταβέρνα δεν θα έλεγα αυτή τη φράση. Νομίζω ότι τις εκλογές τις κερδίζεις αν έχεις κάνει έργο και έχεις ικανοποιήσει βασικά θέματα της κοινωνίας, αν έχεις χαράξει μια πολιτική με προοδευτικό πρόσημο σε αντίθεση με ό,τι προσβλέπει και λέει η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσεις να κερδίσεις εκλογές».

Στο Μαξίμου πάντως και στην Κουμουνδούρου είναι έντονος ο «πονοκέφαλος» της ηχογράφησης της ομιλίας Πολάκη στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος καθώς, όπως σχολιάζεται, η διαρροή της στα Μέσα Ενημέρωσης μπορεί να είναι η αρχή μιας εσωκομματικής ρήξης με απρόβλεπτες διαστάσεις.

eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...