Πολιτική

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά των δηλώσεων Καμμένου

Στη σκιά της κυβερνητικής κρίσης με τον Πάνο Καμμένο συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού επί του θέματος.

Χθες ο Πάνος Καμμένος δήλωσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες πως ως κυβερνητικός εταίρος έχει δικαίωμα να καταθέτει προσωπικές απόψεις.

Ο υπουργός άμυνας - με αναρτήσεις του στο twitter - επέμεινε εχθές ότι "οι περίφημες βάσεις στις οποίες αναφέρθηκε ήδη λειτουργούν", ενώ υποστήριξε ότι οι προτάσεις του δεσμεύουν μόνο τον ίδιο.
Μάλιστα, έβαλε τόσο κατά του προέδρου της Βουλής, που του είχε ασκήσει κριτική για τις δηλώσεις του περί εναλλακτικού σχεδίου στο ονοματολογικό των Σκοπίων, όσο και κατά της Εφημερίδας των Συντακτών η οποία ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε για να του ζητήσει εξηγήσεις.
Εν τω μεταξύ, βολές κατά του υπουργού Άμυνας εξαπολύουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών.

"Η κρίση του κου Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της συγκυβέρνησης", αναφέρει η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

"Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις του για "άξονες" στο πλαίσιο ενός βαλκανικού ψυχρού πολέμου, επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή", επισημαίνει ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

*"Είναι προφανές ότι η σύγχυση του κου Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την αγωνία του για την επόμενη ημέρα", τονίζει η πρώην υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη.

*"Η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό εξωτερικών", σημειώνει η πρώην υφυπουργός Σία Αναγνωστοπούλου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...