Κόσμος

Συγκλονιστικό: 58χρονος ζούσε αιχμάλωτος σε καλύβα 3x3 από το 1978!

Μία συγκλονιστική υπόθεση αιχμαλωσίας είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη στη Βρετανία, όταν σε μυστική επιχείρηση που πραγματοποίησαν ειδικές δυνάμεις πριν καν ξημερώσει, εντοπίστηκε ένας άνδρας που ζούσε σε καλύβα 3Χ3 τα τελευταία 40 χρόνια!

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, όλα ξεκίνησαν όταν ανώνυμος πληροφοριοδότης είπε στις αρχές του Καρλάιλ ότι σε συγκεκριμένο σπίτι της πόλης ζει αιχμάλωτος ένας μεσήλικας. Η αστυνομία συγκέντρωσε πληροφορίες και τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι ειδικές δυνάμεις εντόπισαν το σπίτι και απελευθέρωσαν από μια μικρή πράσινη καλύβα έναν 58χρονο άνδρα.

Ο επί 40 έτη αιχμάλωτος δεν είχε συναίσθηση του τι συνέβαινε κάτι λογικό αν αναλογιστεί κάποιος το διάστημα που βρισκόταν κλειδωμένος μέσα σε ένα μικρό καλυβάκι. Η «περιουσία» του ήταν μερικές βρώμικες κουβέρτες, μια θερμάστρα που δεν δούλευε και μια μικρή τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης «το θύμα ήταν τρομαγμένο και στα μάτια του φαινόταν η έκπληξη που τον βρήκαμε. Δεν ξέρω καν αν έκανε ποτέ προσπάθεια να αποδράσει. Μάθαμε ότι είναι 58 ετών και ότι ζει στην καλύβα από τα 18 του. Θα χρειαστεί πάρα πολύς χρόνος για να κερδίσει κάποιος την εμπιστοσύνη του. Προς το παρόν νοσηλεύεται και του γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να διαπιστώσουμε την κατάσταση της υγείας του, αλλά και το πνευματικό του επίπεδο. 

Οπως έγινε γνωστό, η αστυνομία συνέλαβε έναν 77χρονο ως ύποπτο για την αιχμαλωσία του 58χρονου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...