Εσωτερική Ασφάλεια

Στον «αέρα» η εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας: Κατακόρυφη αύξηση των μεταναστών στον Έβρο - Έκτακτη επίσκεψη του Αρχηγού της Αστυνομίας

Εκτακτη επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, o οποίος μεταβαίνει εκτάκτως στην περιοχή με αφορμή την αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ στην περιοχή.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει αυτοψία προκειμένου να διαπιστώσει εάν απαιτείται επικαιροποίηση του σχεδίου της αστυνομίας στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα η Αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστρίας Dr. Michaela Kardeis πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή του Εβρου, συνοδευόμενη από τον αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας.

Σκοπός της εν λόγω επίσκεψης ήταν η ενημέρωση αναφορικά με την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Eνωσης, τη συνεργασία με τον FRONTEX, καθώς και τις μεθόδους που εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία για την εξάρθρωση οργανωμένων δικτύων διακίνησης μεταναστών και σύλληψη των διακινητών.

Όπως είχαμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ προ ημερών, τουρκικό υβριδικό σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο, καθώς η τουρκική χωροφυλακή έχει αποχωρήσει εσκεμμένα από τα σύνορα, γεμίζοντας την Ελλάδα με πρόσφυγες που διέρχονται από την Τουρκία.

Τουρκικό υβριδικό σχέδιο κατά της Ελλάδος, φέρεται να εκτελείται στον Έβρο μετά την εντολή απόσυρσης της τουρκικής στρατοχωροφυλακής το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να γεμίσει ο Έβρος πρόσφυγες.

Πριν μερικές ημέρες ο Αμερικανός πρόξενος επισκέφθηκε σε μυστική αποστολή την περιοχή αυτή για να λάβει γνώση του τι γίνεται εκεί.

Στην αποχώρηση των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων αποδίδουν σαφώς οι ελληνικές αρχές τη μεγάλη αύξηση του αριθμού μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα σύνορα στον Έβρο, ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η απευθείας επικοινωνία των ελληνικών αρχών με τις αντίστοιχες τουρκικές σε τοπικό επίπεδο, γεγονός που επιδεινώνει το πρόβλημα», τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Kαθημερινή.

Διαβήματα έχουν πραγματοποιηθεί τόσο προς την ΕΕ όσο και προς την τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει καλύτερη φύλαξη των συνόρων από τη γειτονική χώρα, ώστε να περιοριστεί η ροή των προσφύγων.

Και αυτά, τη στιγμή που είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο δράσης ακραίων ισλαμιστών στην περιοχή, μετά από την πρόσφατη τελετουργική δολοφονία των τριών γυναικών.

Η Ελλάδα έχει γεμίσει από μετανάστες που προέρχονται από τη μουσουλμανική κουλτούρα και είναι σχεδόν βέβαιο πως μαζί με τις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές έχουν εισχωρήσει και ακραίοι ισλαμιστές.

Το ενδεχόμενο τελετουργικής εκτέλεσης για θρησκευτικούς λόγους – με λίγα λόγια «τζιχάντ” – εξετάζουν οι ελληνικές αρχές για τη δολοφονία τριών γυναικών στον Έβρο.

Η εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι εκτεθειμένη και οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν δράση, κυρίως για την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, υποστηρικτές της οποίας ενδέχεται να δρουν στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω πολέμου, με ισχυρότερο όπλο τις μεταναστευτικές ροές που διέρχονται κυρίως από την Τουρκία. Η εσωτερική και εθνική ασφάλεια είναι βασική προτεραιότητα και οι αρμόδιοι πολιτικοί και άλλοι φορείς πρέπει να παραδειγματιστούν από τα πατριωτικά κινήματα που κατακλύζουν με ραγδαίους ρυθμούς την Ευρώπη.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ