Πολιτική

Στα Χανιά σήμερα ο Παυλόπουλος -Θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Σφακίων

Επίτιμος δημότης Σφακίων αναμένεται να ανακηρυχθεί σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται από χθες στα Χανιά όπου παρέστη στα θυρανοίξια του του Ιερού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, παρουσία του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου.

Οπως αναφέρει το cretapost.gr σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος του Καλλικράτη στο δήμο Σφακίων που θα γίνουν στις 11 το πρωί.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Επιμνημόσυνη Δέηση, Κατάθεση Στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Εθνικός Ύμνος, Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβό, Ομιλία του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δρα Γεωργίου Καλογεράκη με θέμα «Τον Καλλικράτη καίουνε Γερμανικά φουσάτα…», Τραγούδι από την ριζίτικη ομάδα Ασφένδου και Παραδοσιακό πεντοζάλι από τον μουσικοχορευτικό σύλλογο «Τα Σφακιά».

Στις 13.15 θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Σφακίων από τον δήμαρχο, Ιωάννη Ζερβό.
Στη συνέχεια, θα μετέβη στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης όπου θα συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια λειτουργίας της.
Τέλος ο κ. Παυλόπουλος θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Χανιών στις 8.30 το βράδυ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης