Κοινωνία

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Σιθωνία Χαλκιδικής- Δραματική νύχτα για τον περιορισμό της φωτιάς που καίει για τρίτο 24ωρο

Για τρίτη ημέρα καίει η μεγάλη φωτιά στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, με τους πυροσβέστες να έχουν δώσει ολονύχτια μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο.

Χθες το βράδυ, η Σάρτη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Νωρίτερα, είχε γίνει οργανωμένη απομάκρυνση των λίγων κατοίκων που βρίσκονταν στην ακτή Αχλάδα, στο λιμάνι του οικισμού της Σάρτης, λόγω της φωτιάς που συνεχίζει να καίει πευκόφυτες εκτάσεις στη Σιθωνία Χαλκιδικής, καθώς η φωτιά έφτασε γύρω από τα σπίτια τους.

«Κηρύξαμε την περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ δύσκολες συνθήκες, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών», επισημαίνει ο κ. Τζιτζικώστας, με ανάρτησή του στο Facebook.

Παράλληλα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Σάρτη με τη Βουρβουρού, στο ανατολικό τμήμα της Σιθωνίας.

Η κατάσταση στην περιοχή άρχισε να βελτιώνεται από αργά χθες το βράδυ, καθώς μειώθηκε η ένταση των ανέμων. Την εκτίμηση μέχρι το πρωί θα είχε τεθεί η πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο διατύπωσε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM".

Δεν κινδύνευσαν άνθρωποι και περιουσίες

"Μετά τις συσκέψεις που έγιναν υπό την αιγίδα του περιφερειάρχη και των συντονιστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν έρθει από την Αθήνα, ο υπαρχηγός επιχειρήσεων, πιστεύω ότι θα καταφέρουνε μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί να δοθεί ένας μερικός έλεγχος της πυρκαγιάς και μέχρι το μεσημέρι να πάμε σε μια οριστική λύση του προβλήματος με την πυρκαγιά", τόνισε ο κ. Στεργιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, το μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν αρκετά εκτεταμένο, ξεκινούσε από το Πλατανίτσι, τις Καβουρότρυπες και έφτανε μέχρι και την περιοχή βόρεια του οικισμού της Σάρτης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου στις 3 με 4 χιλιάδες στρέμματα.

Στο μεταξύ, ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί στη Σάρτη Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...