Κόσμος

Σεισμός 7 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα και τσουνάμι… 30 εκατοστών

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ ταρακούνησε το νησί της Νέας Βρετανίας στην Παπούα-Νέα Γουινέα το πρωί της Πέμπτης.

Ο σεισμός ανάγκασε τις αρχές να εκδόσουν προειδοποίηση για τσουνάμι τουλάχιστον 30 εκατοστών, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) και το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC).

Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 06:48 (23:48 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) σε βάθος 40 χιλιομέτρων, εντοπίστηκε 125 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Κίμπε, διευκρίνισε το USGS.

Το PTWC προειδοποίησε ότι ενδέχεται να πλήξουν τσουνάμι τουλάχιστον 30 εκατοστών τις ακτές της Παπούας-Νέας Γουινέας καθώς και τις ακτές των νησιών του Σολομώντα.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της Παπούας-Νέας Γουινέας στο Πορτ Μόρεσμπι, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα θύματα ή ζημιές, αν και ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φθάσουν διαφορετικές πληροφορίες στις αρχές αργότερα εντός της ημέρας.

Η Παπούα-Νέα Γουινέα, μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, που βρίσκεται πάνω στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού, διαβόητη σεισμογενή περιοχή, προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τον σεισμό 7,5 βαθμών που την είχε πλήξει τον Φεβρουάριο, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 125 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...