Κόσμος

«Σαρώνουν» τη Μαγιόρκα οι πλημμύρες - Πέντε νεκροί, τουλάχιστον 15 αγνοούμενοι


Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις βιβλικές πλημμύρες που έπληξαν την Μαγιόρκα.

Σοκαριστικές εικόνες δείχνουν αυτοκίνητα να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά που έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια και τα σπίτια έχουν βυθιστεί με τους κατοίκους να ανεβαίνουν στις στέγες για να σωθούν.

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ένα ζευγάρι Βρετανών, το οποίο παγιδεύτηκε σε ταξί μέσα στα πλημμυρισμένα νερά της πόλης Σαν Λορέντζο, ενώ ο οδηγός του αγνοείται.
https://twitter.com/InfoEmerg/status/1049764267933818881?ref_src=twsrc%5Etfw
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις πλημμύρες στην ανατολική Μαγιόρκα, προκειμένου να σώσουν ανθρώπους εγκλωβισμένους σε αυτοκίνητα. Μάλιστα, ορισμένα από αυτά, σύμφωνα με αναφορές, έχουν καταλήξει στη θάλασσα κοκντά στην παραθαλάσσια περιοχή Άρτα.

Με ελικόπτερα οι διασώστες προσπαθούν να καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής, την ώρα που οι κάτοικοι ανεβαίνουν στις ταράτσες και τα μπαλκόνια για να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.

Τα πρώτα δύο θύματα των πλημμυρών είναι 71 και 83 ετών. Ο ένας παγιδεύτηκε στα νερά που πλημμύρισαν το υπόγειο του σπιτιού του, ενώ ο δεύτερος βρέθηκε στο δρόμο της πόλης Άρτα.

Το τρίτο θύμα της φονικής κακοκαιρίας επιβεβαιώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από αξιωματούχο των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών, ενώ περίπου στις 6 το πρωί (τοπική ώρα) οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν τον τέταρτο νεκρό των πλημμυρών.

Από την κακοκαιρία αγνοούνται 15 - 20 άνθρωποι.

 
https://twitter.com/InfoEmerg/status/1049764942507855873?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης