Εκκλησία της Ελλάδος

π. Παλαμάς: «Είχε προειλημμένη απόφαση ότι είμαι εγκληματίας» (βίντεο)

Αίτημα προς της εισαγγελία για εξαίρεση της ανακρίτριας υποβλήθηκε από την υπεράσπιση του ηγούμενου της Ι.Μ Καλλίπετρας, μετά την εξέλιξη που έλαβε η ανακριτική διαδικασία.

Το πρωί της Τρίτης ο ηγούμενος της Ι.Μ. Καλλίπετρας, αρχιμανδρίτης Παλαμάς, παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης των κατηγοριών που αποδίδονται σε βάρος της Μονής και του ηγούμενου.

Ο ηγούμενος της Ι. Μονής αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό… κακουργήματος μετά από μήνυση του Δασαρχείου Βέροιας, για τον ελαιώνα της Μονής που υπάρχει εκεί εδώ και 700 χρόνια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος…

Επίσης άλλες κατηγορίες αφορούν πράξεις, όπως κατασκευή πόρτας σε φράχτη και παράνομη ξύλευση, σε μια χρονική περίοδο που αποδεδειγμένα ο ηγούμενος ήταν κλινήρης σε μετεγχειρητική κατάσταση.

Το αίτημα εξαιρέσεως υποβλήθηκε για λόγους μεροληψίας της ανακρίτριας, πεποίθηση που διαμορφώθηκε κατά της διάρκεια της ανάκρισης.

Όπως είπε μετά το τέλος της διαδικασίας ο συνήγορος του ηγούμενου και ο ίδιος ο π. Παλαμάς, η ανακρίτρια δεν δέχτηκε να εξετάσει κανέναν από τους 6 προτεινόμενους μάρτυρες, παραπέμποντας τη μαρτυρία τους στη δικαστική αίθουσα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο π, Παλαμάς, η ανακρίτρια θεωρεί δεδομένο ότι πρέπει να παραπεμφθώ σε δίκη…!!!

Ο ηγούμενος της Ι. Μονής, μετά το τέλος της διαδικασίας είπε ακόμη ότι η ανακρίτρια σε κάποιο σημείο της ανάκρισης εξέφρασε την άποψη ότι τα μοναστήρια δεν πρέπει να έχουν περιουσίες, ενώ η όλη της στάση έδινε την πεποίθηση ότι θεωρούσε ως δεδομένα τελεσθείσες πράξεις τα όσα αναφέρονταν στη σχετική μήνυση.

«Επί της ουσίας δε ρώτησε τίποτα!, είπε ο ηγούμενος. Ήταν προειλημμένη η απόφασή της ότι είμαι εγκληματίας»!!!

Ο π. Παλαμάς υπογράμμισε με νόημα ότι τα ψεύδη που εκτοξεύτηκαν εναντίον του όχι μόνο δεν τα διώκει κάποιος εισαγγελέας, αλλά και ότι προσπάθησαν να τον πείσουν να μην προχωρήσει στην αίτηση εξαίρεσης.

Ταυτόχρονα διατύπωσε το ερώτημα «άραγε τι κρύβεται και ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά;»…

Λίγες ώρες αργότερα ο π. Παλαμάς ανέφερε στη σελίδα της Μονής:

"Κι ο Γολγοθας της Μονης συνεχιζεται... Σημερα στην Ανακριτρια Βεροιας σκηνες απειρου καλους... Η Ανακριτρια χωρις να ρωτησει επι της ουσιας τιποτα μας δηκωσε οτι:
1.Το Δασαρχειο δεν λεει ψεματα!!!
2. Ο Θεος δε θελει τα Μοναστηρια να εχουν περιουσια!!!
3. Ο ηγουμενος κακως κανει τις νομιμες ενεργειες για να περισωσει την περιουσια της μονης απο τους καταπατητες!!!
4. Αφου δε μαρτυραει ο ηγουμενος ποιος εκανε τους φραχτες πριν ο ιδιος αναλαβει τη Μονη αρα ειναι αυτος ο δραστης!!!
5. Δε με ενδιαφερει να εξετασω τους μαρτυρες σου, θα πας στο δικαστηριο να τους εξετασουν!!!!

Να απαντησουμε πως και υπαλληλοι που εκμεταλλεύονται το ρολο τους υπαρχουν και λενε ψεματα, και περιουσία οφειλει υποχρεωτικα να εχει, κι ο ηγουμενος υποχρεουται να την περιφρουρησει και αν δεν υπαρχουν μαρτυρες που ειδαν το αδίκημα δε μπορουν με εικασιες να καταδικασουν καποιον σαν δραστη!!!!

Πως η ανακριτρια εβγαλε ετυμηγορία μονη της οτι θα παραπεμφθω σε δικη, αφου η γνωμοδοτηση θα γινει απο επιτροπη;

Και πως ειναι δυνατον για το ιδιο αδικημα να με δικαζουν 2 φορες; Μια για πλημμελημα (Ιαν 2019) και και μια για κακουργημα; Περιεργα πραγματα!!! Ηδη καταγγειλαμε την μεροληπτικη Ανακριση στην Εισαγγελια, η οποια με τη σειρα της, θα διενεργησει τα νομιμα!

Ο κατηγορούμενος ειναι προσωπο ιερο. Ειναι κριμα οι εκπροσωποι να συμπεριφερονται τοσο ανωριμα. Η διαδικασια αναμενεται να συνεχιστει με την εξαιρεση της μεροληπτικης Ανακριτριας και την εκ νεου κληση μας για Ανακριση!!!!"

Υπογραμμίζεται ότι κατά την προσέλευση του ηγούμενου στα δικαστήρια Βέροιας και καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, μέλη του Συλλόγου Φίλων της Ι. Μονής και άλλοι πολίτες παρέμειναν εκεί σε ένδειξη συμπαράστασης.

Βέροια - δικαστήρια Ι.Μ. Καλλίπετρας - Παλαμάς 30/10/2018

https://youtu.be/SHcBJ_Z79yU

Ρεπορτάζ: Δ. Καρολίδης
Φωτο - αρχείο: Σοφία Βέϊου
Ψηφιακό υλικό: Εύα Καρολίδου

πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης