Κόσμος

Πώς οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν $63 δισ. σε μια μέρα

Η συνολική περιουσία των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο έφτασε στο χαμηλό έξι μηνών την Πέμπτη, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

H συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων παρουσίασε πτώση 1,2%, καθώς οι μετοχές των αγαθών πολυτελείας υποχώρησαν, έπειτα από την υποχώρηση και των διαπραγματεύσεων στην Κίνα.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ερώπης, Bernard Arnault, είδε μια πτώση των 3,5 δισ. δολαρίων στην περιουσία του, τη μεγαλύτερη σε όλο τον δείκτη του Bloomberg. Η περιουσία του ιδρυτή του μεγαλύτερου οίκου πολυτελείας στον κόσμο, LVMH, είναι τώρα στα 73,5 δισ. δολάρια.

Οι αδερφοί Alain και Gerard Wertheimer, ιδιοκτήτες του οίκου Chanel, έχασαν 775 εκατ. δολάρια, ενώ ο Francois Pinault, ιδρυτής της μητρικής του οίκου Gucci, Kering, έλαβε το «χτύπημα» των 1,6 δισ. δολαρίων.

Οι κολοσσοί της τεχνολογίας δεν έμειναν φυσικά ανέγγιχτοι. Ο ιδρυτής της Amazon.com, Jeff Bezos, του Facebook, Mark Zuckerberg, της Microsoft Corp, Bill Gates και της Alphabet, Larry Page και Sergey Brin, έχασαν 8,4 δισ. δολάρια.

Ο Warren Buffett, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ήταν ο μόνος δισεκατομμυριούχος των τοπ 10 του δείκτη που ήταν πλουσιότερος στο τέλος της ημέρας. Η περιουσία του σκαρφάλωσε κατά 1,2 δισ. στα 90 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ