Εσωτερική Ασφάλεια

Πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής για επίθεση στο Α.Τ Ομονοίας: Την επόμενη φορά θα θρηνήσουμε θύματα!


Τον φόβο ότι "την επόμενη φορά θα θρηνήσουμε θύματα" εξέφρασε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής Δημοσθένης Πάκος, κάνοντας λόγο για ''δολοφονική επίθεση και μένος άνευ προηγουμένου".

"Φοβάμαι ότι την επόμενη φορά θα θρηνήσουμε θύματα. Η επίθεση ήταν δολοφονική, εναντίον αστυνομικών οι οποίοι δεν έχουν τον εξοπλισμό να απαντήσουν σε τέτοια επίθεση. Αυτή τη φορά το μένος ήταν άνευ προηγουμένου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάκος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής σημείωσε ότι "δεν υπήρχε κάποια δύναμη να μπορέσει να τους ανακόψει. Και εκατό άτομα να ήταν, δεν μπορούσαν να αποκρούσουν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες. Μόνο μία διμοιρία των ΜΑΤ ή η ομάδα ΔΕΛΤΑ μπορεί να το κάνει αυτό".

"Μας προξενεί μεγάλη εντύπωση πως ξεκίνησαν και έκαναν σουλάτσο σε όλο το κέντρο της Αθήνας απογευματινή ώρα", πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Πάκος εκτίμησε ότι "οι πεζές περιπολίες είναι παρωχημένο μέτρο, άλλης εποχής": "Πρέπει να ενισχυθούν με κόσμο και εξοπλισμό οι υπηρεσίες που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η ηγεσία μας, την επέτειο της κατάργησης της ομάδας ΔΕΛΤΑ έβγαλε το σχέδιο "Περσέας'' που δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει. Οι πεζές περιπολίες είναι παρωχημένο μέτρο, άλλης εποχής. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί από την πρώτη μέρα, για τις περιοχές Ομόνοια, Εξάρχεια και πέριξ του κέντρου που υπάρχει βαριά εγκληματικότητα , δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν αυτό το πράγμα θα λειτουργήσει και θα έχει ασφάλεια για τους συναδέλφους".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ