Εθνικά θέματα

«Πρόβα πολέμου» στην Χίο – Οι Πεζοναύτες καταλαμβάνουν το νησί!

Μεγάλη αποβατική ενέργεια ξεκινάει σήμερα το πρωί στην ακτή Μανάγρου στη Χίο, με την συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Αεροπορίας Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων.

Πεζοναύτες, ελικόπτερα, μαχητικά αεροσκάφη και πλοία του Ελληνικού Στόλου θα πραγματοποιήσουν μεγάλης κλίμακας αποβατική ενέργεια στη Χίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δυσχέραναν αρκετά το έργο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων 2018», καθιστώντας έτσι τα ήδη απαιτητικά σενάρια που είχαν εκπονηθεί από τα Γενικά Επιτελεία ακόμα πιο δύσκολα, τα στελέχη και των 3 Κλάδων και ιδιαίτερα τα στελέχη των επίλεκτων μονάδων, υπερκάλυψαν και αυτά τα εμπόδια εκπέμποντας ένα ηχηρό μήνυμα αποτροπής προς τα ανατολικά.

Αργότερα σήμερα το βράδυ, λίγο πριν κλείσει η αυλαία του «Παρμενίων 2018», θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του ''Ψηλού Στάλου'', στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, εντός του πεδίου ευθύνης της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, η μεγάλη νυχτερινή άσκηση ''Βελισάριος 2018’'.

Ήδη η 3η Ταξιαρχία ''ΡΙΜΙΝΙ'' από την Καβύλη του Β. Έβρου, που έχει αναλάβει την τελική φάση, βρίσκεται επί ποδός πολέμου. Την άσκηση θα παρακολουθήσει ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί και των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ενώ αύριο στον Έβρο, κατά την τελική φάση της εθνικής άσκησης αναμένεται μια πραγματική επίδειξη ισχύος από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες θα κάνουν την νύχτα μέρα μια ανάσα από τους «καλούς» μας γείτονες.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την περσινή νυχτερινή άσκηση «Ολύμπιος Κεραυνός 2017»:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ