Κοινωνία

Προφυλακίστηκε το «σατανικό» ζευγάρι για τη δολοφονία του Γερμανού στην Αρκίτσα

Τον δρόμο για τη φυλακή θα πάρουν οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία 55χρονου Γερμανού στην Αρκίτσα.

Μετά από την απολογία τους, η οποία κράτησε σχεδόν δέκα ώρες, το ζευγάρι κρίθηκε προφυλακιστέο με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για τη δολοφονία του 55χρονου Γερμανού στην Αρκίτσα, τον περασμένο Ιανουάριο.

Πρόκειται για την πρώην σύντροφό του θύματος και τον φίλο της. Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Λαμίας περίπου στις 10 το πρωί. Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους αρνήθηκαν ότι βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του άτυχου Γερμανού.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους δεν στάθηκαν ικανοί να ανατρέψουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές, με αποτέλεσμα να κριθούν προφυλακιστέοι.

Οι συνήγοροι τους, θεωρούν πως η υπόθεση έχει πολλά σκοτεινά σημεία και περιμένουν την εκδίκασή της για να τα διαλευκάνουν.

Το ζευγάρι οδηγείται στον ανακριτή

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το έγκλημα είχε οικονομικό κίνητρο. Ο 56χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε το θύμα, ενώ η 46χρονη γυναίκα, που σύμφωνα με τα στοιχεία βρισκόταν στο σημείο, κατηγορείται ως ηθική αυτουργός.

Την ώρα που ο 56χρονος απολογούνταν στο γραφείο της ανακρίτριας, ο αδελφός του από το δικαστικό μέγαρο τόνιζε πως ο φερόμενος ως δράστης δεν έχει κάνει το έγκλημα. Επισημαίνει δε, πως την ώρα εκείνη, τα δύο αδέλφια ήταν μαζί στην Αταλάντη και τάιζαν τα ζώα τους.

Το χρονικό

Εννέα ολόκληρους μήνες χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας να ξετυλίξουν το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας ενός 55χρονου Γερμανού που έγινε στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας, τον περασμένο Ιανουάριο.

Από την πρώτη στιγμή είχαν τα βλέμματα στραμμένα στην πρώην σύντροφο του Γερμανού, με την οποία αν και είχαν χωρίσει διατηρούσαν σχέσεις. Θεωρούσαν ότι ήταν μέσα στον κύκλο των υπόπτων, αλλά δεν μπορούσαν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία για να μπορέσουν να φτάσουν στη σύλληψη και την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ο 55χρονος Γερμανός που για χρόνια έμενε στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας βρέθηκε δολοφονημένος την ώρα που πήγαινε για κυνήγι σε κοντινή περιοχή του χωριού του. Όλοι τον περιέγραφαν ως φιλήσυχο άνθρωπο και μάλιστα η πρώην γυναίκα του ήταν εκείνη η οποία δήλωσε την εξαφάνισή του στις αρχές, καθώς όπως είχε ισχυριστεί «δεν απαντούσε στο τηλέφωνο».

Οι αρχικές ερμηνείες ότι πιθανόν να πρόκειται για κάποιο γεγονός που έγινε κατά τη διάρκεια του κυνηγιού από άλλους κυνηγούς πολύ νωρίς απομακρύνθηκαν, καθώς η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυπτε πως το θύμα είχε χτυπηθεί δύο φορές από την πλάτη και μάλιστα από απόσταση 2 μέτρων.

Εκείνο που προσπαθούσαν να διαλευκάνουν όλο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί είναι οι σχέσεις που επικρατούσαν μεταξύ του θύματος και της πρώην γυναίκας του, όπως, επίσης, και με τον νυν σύντροφό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη χθεσινή μέρα υπήρξε τελικά μία σημαντική μαρτυρία, η οποία βοήθησε να ξετυλίξουν το κουβάρι καθώς με αυτή χρωματίζονταν οι σχέσεις που είχαν διαμορφωθεί τελευταίο διάστημα ανάμεσα στο θύμα, την πρώην σύζυγο και τον σύντροφό της, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και οι διαφορές, οι οποίες τελικά σύμφωνα με τους αστυνομικούς οδήγησαν στο έγκλημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές