Ελληνοτουρκικά

Προκλητικοί οι Τούρκοι πεζοναύτες: Έκαναν «απόβαση» στον Κόλπο της Σμύρνης - Απάντηση στην ελληνική άσκηση «Παρμενίων-2018»

Πριν μερικές ημέρες η τουρκική ταξιαρχία πεζοναυτών έκανε προσομοίωση κατάληψης νήσου με απόβαση μονάδας της ταξιαρχίας πεζοναυτών των τουρκικών δυνάμεων με έδρα την Φώκαια.

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Αναπτυξιακών Αμφιβίων Επιχειρήσεων, μεταξύ 02-05 Οκτωβρίου 2018, διεξήγαγε προπονήσεις στην Αμφίβια Διοίκηση Ταξιαρχίας Πεζικού Πεζικού και τις ομάδες SAS και SAT στον Κόλπο της Σμύρνης, ανακοίνωσε το τουρκικό ΓΕΝ.

Το ζήτημα είναι εκτός όλων των άλλων, ότι οι Τούρκοι την κράτησαν μυστική από την δημοσιότητα για τους δικούς τους λόγους.

Το σενάριο και σε αυτήν την τουρκική άσκηση αφορούσε όπως αναφέρθηκε κατάληψη νήσου με την συνδρομή αυτήν την φορά και των Τούρκων κομάντος της επίλεκτης δύναμης SAS.

Όλες οι ασκήσεις των τουρκικών δυνάμεων περιλαμβάνουν αυτό ακριβώς το σενάριο, το οποίο έχει πλέον αποτυπωθεί καλά στο μυαλό όλων των στελεχών του τουρκικού στρατού εδώ και πολλά χρόνια.

Η ελληνική αντίδραση σε αυτό το σενάριο είναι η καλύτερη δυνατή σύμφωνα με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτουμε, λαμβάνοντας υπόψιν και την φετινή άσκηση Παρμενίων-2018.

Το κύριο πρόβλημα έγκειται όμως στο μεγάλο εύρος των νησιών μας στο Αιγαίο και στην εγγύτητα αυτών με τα τουρκικά στρατόπεδα και αεροδρόμια στα μικρασιατικά παράλια.

Για αυτό, τον κύριο ρόλο θα διαδραματίσει η σωστή ενημέρωση για τις κινήσεις των Τούρκων και η δράση των εφέδρων μας, οι οποίοι αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» του ελληνικού αμυντικού συστήματος.

Εφόσον οι έφεδροι μας, στα νησιά αυτά, ειδοποιηθούν έγκαιρα και προσέλθουν στις τοπικές στρατιωτικές μονάδες μαζί με τα στελέχη μας, θα κάνουν θαύματα ώσπου να φτάσουν οι ενισχύσεις από την ηπειρωτική χώρα.

Αυτό το απέδειξε άλλωστε και η ιστορία των Ελλήνων, όταν τέτοιες περίπου ημέρες το 1940, κράτησαν τον κύριο όγκο του ιταλικού στρατού όσο απαιτούνταν, ενώ στην συνέχεια παρά λίγο να τον πετούσαν και στην θάλασσα, αν δεν επενέβαιναν οι Γερμανοί.

Η ουσία όμως αφορά την χρήση άλλων, πιο φονικών μέσων, αλλά και την τρομερή δράση των ειδικών δυνάμεων που δύνανται να μεταβάλλουν το σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Σύμφωνα με το άρθρο μας (Συμπλοκή» Ελλάδας-Τουρκίας για ανακατάληψη νήσου: Ταχύτητα και παραπλάνηση από τις Ειδικές Δυνάμεις – Z’ MAK εναντίον SAS-SAT), αναφέραμε ότι η φετινή διακλαδική άσκηση ΤΑΜΣ Παρμενίων-2018, είναι αφιερωμένη στο κύριο σενάριο που αφορά την ανακατάληψη νήσου με την χρήση ειδικών δυνάμεων.

Όλο το παιχνίδι παίζεται σε αυτήν την ταχεία κίνηση των ειδικών δυνάμεων, η οποία αφορά πολλά και διαφορετικά σενάρια τόσο εντός ενός νησιού, όσο και σε βραχονησίδες κυρίως του ανατολικού Αιγαίου, αποστέλλοντας ταυτόχρονα «μήνυμα» στους Τούρκους κομάντος και στην ηγεσία τους, ότι έχουν τρομερούς αντιπάλους.

Πρόκειται για ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής πολεμικής σύρραξης στο μέλλον στην περιοχή του Αιγαίου, το οποίο ανταποκρίνεται στα στάνταρ των τουρκικών διακλαδικών ασκήσεων τύπου EFES και ειδικά της φετινής με την προσομοίωση κατάληψης «γαλάζιας» νήσου όπως της παρουσιάζουν οι Τούρκοι στο δικό τους σενάριο.

Οι νέο-οθωμανοί εκτέλεσαν σενάριο παράλληλα ναυτικού και αεροπορικού αποκλεισμού του νησιού-στόχου ενώ στην συνέχεια προέβησαν σε αποβατικές ενέργειες από αέρα και θάλασσα.

Όποια χώρα κατέχει την τέχνη του αποκαλούμενου αεροναυτικού πολέμου, αυτή θα επιβιώσει στο σύγχρονο πεδίο της μάχης και ειδικά αυτό του Αιγαίου πελάγους.

 

https://youtu.be/tKeU9cFczDg?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ